• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Vali'den süreci sabote etmek isteyenlere 'Edi Bese'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Vali Münir Karaloğlu, kamu yatırımlarını yerinde incelemek, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderlerinin sorunlarını dinlemek amacıyla yatırımcı kurumların daire amirleriyle birlikte Saraylıların iftar sofrasına konuk oldu.

 

Van Milletvekili Mustafa Bilici'nin de eşlik ettiği Saray programı kapsamında; güçlendirmesi devam eden Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) binası ve lojmanlarında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Karaloğlu, güçlendirme çalışmalarının bir an önce bitirilmesi talimatını verdikten sonra Saray'ın ilk halı sahasının açılışına katıldı.

 

İlk olarak Saray Belediyesi tarafından SODES projesi kapsamında yaptırılan halı sahanın açılış kurdelesini kesen Karaloğlu, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte penaltı atışı yaptı.

 

Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, bu topraklarda bin yıldır aynı iftar sofralarında, aynı muhabbetle ve aynı kardeşlikle buluştuklarını anımsatarak, bugün de yine aynı duygularla buluştuklarını söyledi.

 

Van-Özalp-Saray-Kapıköy duble yolunun hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Karaloğlu, inşallah en kısa zamanda da Kapıköy'e kadar olan duble yolun bitirilmesinin planlandığını bildirdi.

 

Karaloğlu topu İran'a attı!

Saray'ın Van'ın en küçük ancak en önemli ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, İran'la 300 kilometre sınırı ve tek gümrük kapısının da Saray'da olduğunu ifade etti.

 

Van milletvekillerinin verdiği mücadeleler sonucu 2011 yılının nisan ayında kapının transit taşımacılığına açıldığını hatırlatan Karaloğlu,  "Ancak İran'la yapmış olduğumuz protokoller ve anlaşmalarla 2011 yılının Eylül ayında İran kendi bölgesindeki yolu bitirecekti, bizim kapımız kamyon ve otobüs trafiğine de açılacaktı. Ama maalesef iki ülke arasındaki ilişkileri tek taraflı yapmamız mümkün değil. Ancak iki ülke, üzerine düşen yükümlülüklerini yaparsa sonuç alabilirsiniz" şeklinde konuştu.

 

Bölgenin en önemli problemlerinin başında kan davaları ve töre cinayetlerinin geldiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, bu konuda muhtarlar ve kanaat önderlerine büyük bir görev düştüğünü söyledi.

 

Diğer bir meselenin de kız çocuklarının okutulmaması ve çocuk yaşta evlendirilmesi olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu, bu konuda da muhtarlar ve kanaat önderlerine büyük görev düştüğünü belirterek, "Buna da artık dur dememizin zamanı geldi de geçiyor. Artık çocuklarımız arasında kız çocuğu, erkek çocuğu diye ayrım yapamayız. Bu; bizim ne kültürümüze, ne dinimize, ne inancımıza, ne örfümüze hiçbir şeyimize uymuyor." dedi.

 

Türkiye'nin son dönemde uyguladığı en büyük projenin 'Milli Birlik ve Kardeşlik' projesi denilen çözüm süreci olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, çözüm sürecinin devam etmesi için muhtarların ve kanaat önderlerinin destek ve katkısının gerekliliğini ifade etti.

 

Karaloğlu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "6 aydır Türkiye'de gözyaşı yok. Kimsenin canı yanmıyor. Annelerin gözyaşı akmıyor. Ölüler yok artık. Huzur var. Bu huzur ortamına muhtarlar ve kanaat önderlerinin sahip çıkması lazım. Bu huzur ortamını bozmak, sabote etmek isteyen, provoke etmek isteyen her kim olursa olsun buna sizin dur demeniz lazım. Vatandaşımızın karşısında olduğu hiçbir şeyin olma ihtimali yoktur.

 

"Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlere yeter artık 'Edi Bese' deyin"

Vatandaş olarak, köydeki muhtar olarak, mahallenizde kanaat önderi olarak Allah rızası için sahip çıkın. Bunu vatandaşımıza doğru anlatın. Bu süreci yürüten herkes nihayetinde bir risk alarak bu süreci yürütüyor. Bu konuda kafanızı karıştıranlara da ne olur artık yeter 'Edi Bese' deyin. Yeter 30 yıldır acı çekiyoruz deyin. 30 yıldır ıstırap çekiyoruz deyin. Artık bu toprakların huzura ihtiyacı var deyin."

 

Daha sonra konuşan Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici Hükümetin yaptığı yatırımları ve çözüm sürecini değerlendirdi.

 

Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Ünal Özarslaner de iftarda birer konuşma yaptı.

 

Daha sonra Vali Karaloğlu ve beraberindekiler ilçe merkezindeki bir kahvehanede vatandaşlarla birlikte çay içip sohbet etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir