• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Batman Barosu'ndan HÜDA PAR'a tebrik ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosu başkanı avukat Ahmet Sevim, başkan yardımcısı Tamer Öztoprak ve yönetim kurulu üyeleri İhsan Barlak ile Ferman Yardımcı, Haziran ayı sonunda Ankara'da yapılan 1. Olağan Büyük Kongresi'nde Hür Dava Partisi Genel Başkanlığına seçilen avukat Zekeriya Yapıcıoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu.


HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette Genel Başkan Yapıcıoğlu'nu avukat meslektaşları yeni görevinden dolayı tebrik edip, başarı dileklerinde bulundular.


Ramazan ayı olması nedeniyle yardımlaşma ve paylaşma kültürünün konuşulduğu sohbette Baro Başkan Sevim, "Batı insanı özgürlük istiyoruz, doğu insanı ise adalet istiyoruz diyor. Özgürlük bireyselliği, adalet ise paylaşmayı temsil eder. Geçmişte, çocukluğumuzda babamızdan, ailemizden paylaşmayı öğrendik" dedi.


HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu da, geçmişte tüm yokluklara ve sıkıntılara rağmen paylaşma ve yardımlaşma kültürüyle büyüdüklerini birkaç anekdotla ifade etti.


Bediüzzaman hazretlerinin "Lisan-ı siyasette lâfz mânânın zıddıdır. Adalet külâhını zulüm başına geçirmiş. Hamiyet libasını, hıyanet ucuz giymiş" sözüne atıfta bulunan Yapıcıoğlu, "Günümüzde özellikle batıda özgürlüğün Allah'ı tanımama, ilahi kayıtlardan azat olma şeklinde algılandığını, oysa bunun yanlış olduğunu, bizde ise herkesin adalet istediğini, yolu yöntemi ve içeriği bir takım farklılıklar gösterse de adaletin çok daha makbul olduğunu ifade etti. Biz de dürüst siyasetin ve gerçek adaletin hâkim olması mücadelesini vereceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.


Parti teşkilatlanması hakkında sorulan bir soru üzerine Yapıcıoğlu, 1-2 ilde ve birkaç ilçe dışında şu an itibariyle yerel seçimlere girebilecek yeterliliğe ulaştıklarını söyledi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir