• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi Başakşehir'de açılıyor. Liseye kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler başvurularını, orta öğretim kurumlarına geçiş sistemi (OGES) tercih listelerinden 'M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak yapabiliyorlar.


İmam Hatip'e 408 öğrenci alınacak
Başakşehir 1. Etap'ta 2013-2014 Eğitim-Öğretim dönemine hazır hale getirilerek, açılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ilk yılı olduğu için Taban ve Tavan puanı belli değil.


Kız ve erkek öğrencilerin başvuru yapabileceği eğitim kurumunun 408 öğrenci kontenjanı bulunuyor. Ortaöğretim bölümü bulunan okulun, düz lisesi mevcut değil. Öğrencilerin Eğitim kurumunun ortaöğretim bölümüne kayıtları ise adrese dayalı olarak yapılacak.


SBS sınavına katılan öğrenciler, okul tercihlerini 21 Temmuz'a kadar internet üzerinden yapabiliyorlar.


'M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak ismi belirlenen yeni Eğitim Kurumunda eğitim almak isteyen öğrenciler tercihlerini elektronik ortamda yapabiliyorlar. Tercihlerini elektronik ortamda yapacak


adaylar "http://www.meb.gov.tr", "http://oges.meb. gov.tr" veya "https://e­okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulları kodlarına göre sıralamaları gerekiyor. Elektronik ortamda tercih yapamayanlar ise tercih ve yerleştirme e-kılavuzundaki "Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu"nu doldurup imzalayarak mezun oldukları okul müdürlüğüne teslim edecek. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak.


'M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi' maketi Vadi'de
Başakşehir Belediyesi 'M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni tercih edecek adayların okulu yakından görebilmeleri ve bilgi alabilmeleri için okulun maketini Sular Vadisi etkinlik alanında bulunan belediye standına konuşlandırdı.

Başakşehir Belediye standında, öğrenci ve velilere 'M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi'yle ilgili ayrıntılı bilgilendirme de yapılıyor. (Enes Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir