• DOLAR 32.747
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2440.119
  • ...
Tarihte bugün: 2 Mart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün miladi 2023 2 Mart  Perşembe, Hicri 1444 10 Şaban

Günün ayeti: Fakat Allah, sana indirdiğiyle şahitlik eder ki, O, bunu kendi ilmiyle indirmiştir. Melekler de şahittirler. Şahit olarak Allah yeter. (Nisa: 166)

Günün hadisi: Merhamet etmeyene merhamet edilmez. (Buhari, Müslim)

Tarihten haberdar olmak için tarihte bugün neler yaşandı hep birlikte bakalım;

869: Hadis ilminin ana kaynaklarından olan İmam Buhari vefat etti.

1916: Üstad Bediüzzaman, Ruslara esir düştü.

1924: Halk Fırkası'nın grup toplantısında, Şer'iye ve Evkaf Vekâleti'nin kaldırılmasına ve öğretimin birleştirilmesine karar verildi.

1950: Van'ın Özalp ilçesinde 33 köylüyü kurşuna dizdirmek suçundan yargılanan emekli Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın yargılanması sona erdi. Genelkurmay Askeri Mahkemesi Muğlalı'ya verdiği idam cezasını 20 yıl hapis cezasına çevirdi.

1956: Fransa Fas'ın bağımsızlığını onayladı.

1962: Myanmar’da General Ne Win önderliğindeki ordu yönetime el koydu. Müslümanlar tüm siyasi haklarından mahrum edildi. Ayrıca tüm İslami eğitim kurumları, camiler ve benzeri dini merkezler kapatıldı. Mescitler eğlence merkezlerine ya da Budist tapınaklarına çevrildi. Hacca gitmek, kurban kesmek, toplu namaz kılmak ve diğer ibadetler yasaklandı. Bu baskılar nedeniyle Müslümanların bir bölümü ülkeyi terk etmek zorunda kaldılar.

2004: Birleşmiş Milletler, yayımladığı raporla Irak'ta kitle imha silahlarının olmadığını açıkladı.

2016: Kuzey Kore'ye yeni BM yaptırımları oy birliğiyle kabul edildi. Kararda, Kuzey Kore'ye giden ve bu ülkeden çıkan tüm kargoların zorunlu olarak incelenmesi, bu ülkeye hava taşıtı yakıtı satışının yasaklanması, tüm hafif silah ve konvansiyonel silah satışlarının ise sınırlandırılması yer aldı.

2016: İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih İzzet Erdiş ile Sadettin Ustaosmanoğlu'nun beraatine karar verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir