• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Bilge Kral Esenler 'de anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Esenler Belediyesi, Anadolu'yu Mayalayanlar programı kapsamında bu kez Bosna Hersek'in Bilge Kral lakaplı merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i Esenler Dörtyol Meydanı'nda andı.


Eski milletvekillerinden Hüseyin Kansu'nun İzzetbegoviç'in hayatını ve bağımsızlık mücadelesini anlattığı programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.


"O'nun yaktığı meşale hiç sönmesin İnşallah"
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Aliya İzzetbegoviç'i Esenler'de anmaktan gurur duyduklarını belirtti ve "Cenab-ı Hakk O'nun Bosna Hersek'de yakmış olduğu meşaleyi, yakmış olduğu meşalenin aydınlığını kıyamete kadar söndürmesin inşallah" dedi.


Göksu'nun ardından Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'i anlatmak üzere sahneye çıkan eski milletvekillerinden Hüseyin Kansu, sözlerine "O bir mütefekkir ve özgürlük savaşçısıydı" diyerek başladı. "O büyük bir şuurlu ailenin evladıydı" diyen Kansu, Aliya'nın özellikle annesinden cemaatle namaz kılma şuurunu aldığını söyledi. Aliya İzzetbegoviç'in daha 16 yaşında Müslümanların haklarını aramak için hukukçu olmak istediğini vurgulayan Kansu, "Allah'ın Bosna halkına ve İslam âlemine bir ikramıydı Begoviç" dedi.


Programda son konuşmayı AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak yaptı. Esenler'de Ramazan'ın bir başka güzel geçtiğini söyleyen Bak, Aliya İzzetbegoviç'in Esenler'de anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Enes Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir