• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Kur'an aşığı rahmetle anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Osmanlı'nın son dönemlerinde yetişen ve yaptığı hizmetleri ile yüzyılımızın İslâm âlimleri arasında önemli bir yeri olan Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi'yi, Esenler Dörtyol Meydanı'nda eğitimci yazar Yaşar Değirmenci anlattı. Programa Eğitimci Yazar Yaşar Değirmenci, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda kişinin katıldığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an'a aşık ve sevdalı bir alim
"Süleyman Hilmi Tunahan'ın Esenler için, bu topraklar için, bu ülke için çok önemli bir isim" diyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu "Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri öylesine büyük bir aşkla, öylesine büyük bir heyecanla yola koyuluyor ki, devrin şartları arasında Kur'an okumak yasak, Kur'an öğrenmek yasak, Kur'an öğretmek yasak. Kur'an öğrenmek ve Kur'an öğretmenin yasak olduğu bir dönemde kendisi bir mekâna kapanmayıp Haydarpaşa'dan trene binip Darıca'ya, Darıca'dan tekrar trene binip Haydarpaşa'ya gelene kadar kompartımanda öğrencilerine Kur'an öğretmek gibi büyük bir ulvi görevi üstlenmiş." diye konuştu.

Mücahit, âlim dava adamı
Göksu'dan sonra bir konuşma yapan Yaşar Değirmenci, ise büyük İslam âliminin anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Değirmenci, "Süleyman Hilmi Tunahan Hoca Efendi mücahit bir insandı, âlimdi, dava adamıydı. O hiçbir zaman talebesinden para almadı, hata çoğu zamanlarda talebelerine kendi cebinden para verirdi. Bu vesileyle Allah dostlarının unutulmaması, vefa örneği sergilenmesi takdire şayan bir harekettir bunu sergileyenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir