• DOLAR 32.259
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2425.511
  • ...
Depremzedelere her öğün sıcak aş dağıtımı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay'da  artçı depremler de devam ediyor.

Bütün imkanlarını seferber ederek üye ve gönüllüleriyle deprem bölgesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ile Yetimler Vakfı, depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı İkinci Bölge Koordinatörü Mehmet Faik Doğan, "İskenderun'da depremin ilk gününde itibaren depremzede kardeşlerimize günde 3 öğün sıcak aş veriyoruz. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği toplam da 6 bin kişiye yemek veriliyor. Halkımızın biraz daha sıkıntılarından kurtulabilmesi için kahvaltılarını özelleştirdik. Biraz daha ev ortamında verilen kahvaltıyı vermeye çalışıyoruz. Depremzede kardeşlerimizin acılarını da paylaşıyoruz. Rabbim yardımcıları olsun. İnşallah bir daha böyle bir bela ve musibet yaşatmasın." dedi.

Yaralar sarılana ve acılar dinene kadar halkın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Doğan, "İnşallah burası ve diğer deprem bölgelerin tamamında var olacağız. Malumunuz mağduriyetler devam ediyor. Depremzedelerin durumu henüz tam iyileşmiş değil. Yaralar sarılana kadar 3 ay da olsa 5 ay da olsa halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca böyle uzun bir süreç olduğu için ihtiyaç da artıyor." ifadelerine yer verdi.

Doğan, "Önümüzde Ramazan var. Ramazan'a 20 gün gibi kısa bir süre kalmış. Sahur için kahvaltılığa çok ciddi bir şekilde ihtiyaç var. Yine kuru gıda ile ilgili depremzede kardeşlerimize yedireceğimiz gıdalarla birlikte genel olarak deprem bölgelerini gezerken hissettiğimiz ve gelen talepler çerçevesinde kuru gıda ve kahvaltılık dışında bay bayan iç çamaşırları olmak üzere giyim noktasında da ihtiyaçlarımız var. Bu noktada da birebir destek olmak isteyen kardeşlerimizden destek bekliyoruz." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir