• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Geleceğin Anneleri İHL’lerde Yetişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya karma eğitimi tartışırken ve ayrı eğitimin çocukların başarısı üzerinde olumlu etkisi kanıtlanırken Türkiye’de harekete geçerek son birkaç yılda sayıları çok az da olsa Kız İmam-Hatip Liselerini faaliyete geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu çalışmasından son derece memnun olan İmam-Hatip Temsilcileri Akit’e yaptıkları açıklamada, Kız İHL’lerde geleceğin annelerinin yetiştirildiğini vurgulayarak, “Buradan yetişen inançlı ve eğitimli anneler, ahlaklı ve dinine bağlı çocuklar yetiştirecek. Bunun yanında çocuklarını karma eğitime göndermeyen veliler, Kız İHL’leri tercih ediyor. Eğitimli ve inançlı nesiller geliyor” dedi.  

 “KIZLARINI ŞİMDİ OKUTMAK İSTİYORLAR”

Geçen yıl yaptıkları çalışmalarla Mardin’e dört adet Kız İHL kazandırdıklarını aktaran İmam Hatip Liseleri Mezunlar ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Mardin İl Temsilcisi Mehmet Timurağaoğlu, “2012-2013 yılında eğitim-öğretime başlayan İHL’ler halk tarafından takdirle karşılandı. İlk yıl Mardin’de bin öğrenci kayıt yaptırdı. Kızlarını karma okullara göndermek istemeyen veliler, şimdi Kız İHL’lerine gönderiyor. Hükümete ve bize dua ediyorlar. Şimdi köylerdeki kızlarımız da okusun diye bir okulumuzu yatılı Kız İHL’si yaptık. Bu yıl geçen yılın iki-üç katı öğrenci hedefliyoruz” dedi.

“GELECEĞİN ANNELERİ YETİŞİYOR”

Çocukların eğitimi noktasında en önemli görevin aileye ailede de en çok anneye düştüğünü dile getiren Timurağaoğlu, “Biz bu okullarda geleceğin annelerini yetiştirmek istiyoruz. Buradan yetişen inançlı ve eğitimli anneler, ahlaklı ve dinine bağlı çocuklar yetiştirecek. Eğitimli ve inançlı nesiller yetişecek. Özellikle doğu ve güneydoğudaki anneler, çocuklarını sokaktan çekecek, dağa çıkmasını engelleyecek, polise taş attırmayacak, onlara sahip çıkacak. Bu yüzden bütün illerde Kız İHL’lerin yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Bizim için bütün okullar önemlidir ancak din, ahlak ve inanç noktasında daha çok eğitim verdiği için İHL’lerin bizdeki yeri daha farklıdır. Türkiye’nin geleceği için bu okullar olmazsa olmazdır” diye konuştu.

“SAYILARI ARTTIRILMALI”

Türkiye İmam-Hatipliler (TİMAV) Vakfı Genel Başkanı A. Ecevit Öksüz ise, karma eğitimden rahatsız olan hem kız hem de erkek ailelerin olduğunun altını çizerek, “Bu anlamda ayrı eğitim önemli bir ihtiyaçtır. Bunun bir adımı olarak Kız İmam-Hatiplerin açılması da son derece sevindiricidir. Bu eğitimin toplumsal ahlaka da önemli katkılar vereceğini düşünüyorum. Flörtle başlayıp kötü sonuçlar doğuran ilişkilere şahit oluyoruz. Bu noktada da ayrı eğitim yerinde bir karardır. Ayrı eğitim veren okul sayılarının arttırılmasında fayda vardır” ifadelerini kullandı.

YENİAKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir