• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
 Çankaya`ya ilginç atama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığına, Balyoz davasına konu olan Plan seminerini ve sonuç raporunu hazırlayan  Albay Tanju Poshor atandı. Poshor, dün Cumhurbaşkanı Gül’ün de katıldığı bir tören ile görevi Albay İsmail Güneşer’den devraldı.

Gazeteport`un haberine göre 28 Şubat 2012’de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki Balyoz davasında ifade veren Albay Poshor, 1. Ordu Komutanlığında düzenlenen seminerin hazırlanmasında Yüzbaşı rütbesi ile plan subayı olarak görev alıp, seminere katıldığını, seminerde gerçek kişi isimleri ile, AK Parti adının geçmediğini açıklamıştı.

‘’BALYOZ’U DUYMADIM’’

"Plan semineri hazırlık aşamasında görev yaptım. İcrasında salonda bulundum ve sonuç raporunu yazdım" diyen Poshor, sanık avukatı Celal Ülgen’in ‘’ Seminerde, Balyoz, Suga, Çarşaf, Oraj, Sakal,Tırpan, Testere gibi eylem planları görüşüldü mü, AKP gibi siyasi parti isimleri kullanıldı mı?’’ sorusuna da ‘’Görüşülmedi, böyle isimler kullanılmadı’’ demişti.

Albay Poshor, sanıklardan emekli General Süha Tanyeri’nin soruları üzerine, plan semineri senaryolarında AKP hükümetinin icraatlarına yönelik ifadeler olmadığını belirterek, ‘’Balyoz kelimesini de duymadım’’ demişti.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığına, TSK’nın seçkin subayları atanıyor ve bu isimler büyük oranda General rütbesine yükseliyor. Albay Poshor daha önce, Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugayında görev yapıyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir