• DOLAR 32.249
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2506.26
  • ...
Hatay'da depremlerin son bulması için eller semaya açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde İslami sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da "Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı" için bir program düzenlendi.

İskenderun Millet Parkında düzenlenen programa; HÜDA PAR Hatay İl Teşkilatı, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve halk katıldı.

Program İTTİHADUL ULEMA üyelerinden ve kanaat önderi Molla Ekrem Derdiyok Hocanın kısa bir konuşmasıyla başladı.

"Mevla katında en büyük makam; Abdullah olma makamıdır"

Derdiyok, "Rabbim, göçük altında kalan kardeşlerimize şehadet makamını ihsan eylesin, geride kalanlara güzel bir hayat nasip eylesin. Kardeşlerim, dünya bir imtihan yeridir. Biz dünyada dünyayı yaşamak için gelmedik, dünyadan ahiretimizi yaşamak için geldik. Ara sıra beşer olarak, insan olarak Allah-u Teala'nın malik olduğu mülkünde bizi yaratan Yaratıcının bize vermiş olduğu değeri unutur iken Mevla bizi ikaz ediyor. Ne ile ikaz eder? 124 bin tane peygamber göndermekle ikaz etti, son Peygamber olarak insanların mutluluğu ve kurtuluşu için gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa gönderildi. Son kitap Kur'an; onun tefsiri, Peygamberimizin sünneti bize emanet olarak bırakıldı. O Peygamber 23 yıl insanları kendilerini yaratan yaratıcıya davet ettiler. Dediler ki; Ey insanlar! Mevla sizi çok kıymetli ve çok değerli yaratmıştır, siz şu kâinat ve evrenin en hayli parçası olmakla beraber, şu kâinat sizlerin hizmetine sunulmakla en şerefli varlıksınız, şerefiniz ahlakınızdadır. Sizin; şerefiniz, makam ve mevkiniz Rabbinize yapmış olduğu ibadettedir? Ey Allah'ın kulları! sizin en büyük sermayeniz, sizi Rabbinize bağlayan yegâne kopmaz bağ iman sermayesidir. Mevla katında en büyük makam; Abdullah olma makamıdır. Allah'a kul olmaktan daha büyük bir makam yoktur ve iman sermayesinden daha büyük bir zenginlik ve daha büyük bir mal, mülk yoktur." dedi.

"Depremler; her ne kadar kıyametin büyük kıyametin habercisi olsa da Rabbimizin bir ikramı gereği ikazıdır"

Allah'ın ara sıra merhameti gereği insanları ikaz ettiğini belirten Derdiyok, "Mevla ikaz etmek istediği zaman ya peygamberler yolu ile ikaz eder ya peygamberlerin varisi olan alimlerin dili ile ikaz eder. Eğer alimler de kendi görevlerini ihmal ederlerse Allah, bela ve musibet ile kullarını uyarıyor. Depremler; her ne kadar kıyametin büyük kıyametin habercisi olsa da Rabbimizin bir ikramı gereği ikazıdır. Çünkü bela ve musibetler iki yönlüdür ya terbiye kanunudur ya da intikam aracıdır. Müminlere ve Müslümanlar olarak kalbimizde taşımış olduğumuz iman gereği imanın bizlere kazandırmış olduğu ahlak; 'Ey Allah'ın kulları! Rabbinizin ikramı gereği ikaz edildiniz. Siz Rabbinizin bu mesajını aldınız mı?' Eğer Rabbimizin mesajını almış isek ne mutlu bize. Önce inşallah istiğfar edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmasının ardından topluca tövbe istiğfar edildi. Tövbe istiğfar sonrası depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazının kılındı.

Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir