• DOLAR 32.47
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2396.454
  • ...
Gönüllü aşçılar: Çalışmalarımızın devam etmesi için kuru gıdaya ihtiyacımız var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkımların gerçekleştiği illerde depremin ilk saatlerinden beri kazanları kaynatan aşçılar, depremzedelerin sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Depremin ilk gününden itibaren alanda bulunan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR’a gönül veren onlarca gönüllü aşçı çabalarıyla takdir topluyor.

Depremin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman'da kendi işlerini bırakarak depremzedelere yardıma koşan gönüllü aşçılar, günde on binlerce kişiye yemek pişiriyor. Öte yandan Umut Kervanı Vakfı Adıyaman'da günün her saatinde kesintisiz bir şekilde çorba dağıtımında bulunuyor.

Deprem bölgelerinde en güzel yemekleri çıkarmak için gece gündüz çalışan gönüllü aşçılar İLKHA muhabirine yaptıkları açıklamada; yaptıkları hizmetten memnun olduklarını belirterek, çalışmalarının kesintiye uğramaması için kuru gıdaya ihtiyacı olduklarını dile getirdi.

"Yardımlar gelirse buradaki insanların mağduriyeti daha çabuk giderilir"

İsmetullah Aksoy

Gönüllü olarak yemek pişiren Batman'ın Kozluk ilçesinin Geyikli köyü muhtarı İsmetullah Aksoy, "Umut Kervanı'nın desteğiyle depremzedelere yardımcı olmaya geldik. Burada eksiklerimiz var, yardımlar gelirse buradaki insanların mağduriyeti daha çabuk giderilir. Depremzedelere yardım için tüm vatandaşlardan yardım talep ediyoruz. Rabbim yardım edenlerin hayrını kabul eylesin." dedi.

"Kardeşlerimizin zor gününde yanlarında olduk"

Bilal Demirel

Bingöl'den depremzedelere yemek yapmak için geldiğini belirten Bilal Demirel, "Kardeşlerimizin zor gününde yanlarında olduk. Günlük 25-30 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz. Ekstradan 7-24 sıcak çorbamız var. Değerli hayırseverlerimiz bizlere erzak ve kuru gıda yardımında bulunduğu müddetçe bizde depremzedelere hizmet vermeye devam edeceğiz. Allah herkesten razı olsun, inşallah bu hizmetlerimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.

"Gelen yardımlarla halkımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz"

Mehmet Emin Çelik

Kesintisiz bir şekilde çorba yaptıklarını belirten Mehmet Emin Çelik, "Gelen yardımlarla halkımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Allah aracı olanlardan razı olsun, inşallah daha iyi olacaktır. Allah bu günleri bize birlik ve beraberlik günleri olarak hatırlatacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir