• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Destek bekleyen depremzedeler acil çözüm istiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ / DOĞRUHABER

Evlerinde hasar bulunan depremzedelere kira, taşınma ve 10 bin TL acil ihtiyaçlarını gidermek için para yardımı yapılıyor. Bu süreçte bazı sorunlar yaşanıyor. Hasar tespitin yapıldığı ve sisteme bir hafta 10 günü aşkındır girilmediği için depremzedeler zaten mağdurken, daha mağdur duruma düşüyor.

EVLERİNE GİREMİYORLAR, DESTEK DE YATMADI!

Depremzede kat malikleri, binalarına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin dolaşarak hasar tespiti yapmış olmalarına rağmen özellikle orta hasarlı yapıların tespit sonrasında verilen hasar oranını e-devlet üzerinden göremediklerini söyleyen depremzedeler bundan dolayı destekleri alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

E-DEVLET SİSTEMİNE HASAR ORANI HALA GİRİLMEDİ

Gazetemize konuşan ismini belirtmek istemeyen Diyarbakır’dan bir depremzede mağdur, hasar tespit konusunda halen sıkıntı yaşadıklarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün orta hasar olarak belirlediği 5 Nisan mahallesinde oturdukları apartman ve yan binalarının hala e-Devlet sistemine hasar oranının girilmediğini belirtti.

Depremzede, şunları söyledi: “Hasar tespit sistemde görünmediği için bina sakinleri binaları boşaltmıyor, eğer bir sıkıntı olsaydı sistemimize yansırdı diyorlar. Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğüne gidip soranlar hasarın olduğunu öğreniyorlar çünkü onların kayıtlarında var, sormayanlar ise evleri boşaltmıyor çünkü e-Devlet’e hasar oranı yansıtılmıyor. Kimisi de tamam boşaltayım ama nereye gideyim, imkân yok, gidecek yer yok, diye boşaltmıyor. Boşaltmamalarının en büyük nedeni ise sisteme yansıtılmadığı için de kendilerine bir sıkıntı görmediklerini dile getiriyorlar.”

“MÜLTECİ GİBİ EV EV GEZİYORUZ”

Evin orta hasarlı olmasına rağmen hala neden desteğin verilmediğinden yakınan Depremzede, az hasarlı birçok yapıda oturanlara desteğin gönderildiğini ama boşaltılması gereken orta hasar statüsünde olanların birçoğuna hala hiçbir desteğin verilmediğini belirtti. Depremzede, “Fırsatçılar da kiraları yükseltti, yüksek kiralara giremiyoruz. Evi boşaltıp boş dükkânlara eşyalarımızı bıraktık. Mülteci gibi ev ev gezmek zorunda kaldık.” İfadelerini kullandı.

Depremzede, Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü ve AFAD’a başvuru yaptıklarında çözüm için muhatap bulamadıklarını dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir