• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Putin muhalifi Navalny Serbest Bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya`da Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösterilerin kilit ismi olarak nitelendirilen muhalif aktivist, blog yazarı ve avukat Aleksey Navalny temyiz mahkemesi sonuçlanana kadar serbest bırakıldı.

Navalny, dün gerçekleştirilen duruşmada, Kirov Eyaleti vali danışmanlığı görevini yürüttüğü dönemde yolsuzluk yaptığı ve zimmetine 500 bin dolar para geçirdiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklanmıştı.

Navalny cephesinin kararı bir üst mahkemeye taşımak istemesinin ardından Kirov Başsavcılığı, Navalny`nin belgeleri karartma ve yurt dışına kaçma durumunun söz konusu olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılması için tutuklama kararına itiraz etmişti.

Bugün itiraz dilekçesini inceleyen mahkeme, Navalny ve beraber yargılandığı işadamı Pyotor Ofitserov`un temyiz mahkemesi sonuçlanana kadar serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, muhalif lider Navalny hakkında tedbir kararı alarak yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Navalny, serbest bırakıldıktan sonra ilk açıklamasını twitter üzerinden "Selam. Yine ben. Benim ve Pyotor`un serbest bırakılmasını sağladığınız için teşekkürler" mesajıyla yaptı.

- Binlerce kişi Navalny için sokaklara döküldü

"Bolotnaya mitingi" organizatörlerinden olan muhalif lider ve aktivist Navalny`nin hapis cezasına çaptırılması, Moskova`da Putin aleyhine gösteriye sebep olmuştu.

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Dumasının bulunduğu "Ohotnıy Ryad" ve "Tverskaya" caddelerine "Navalny`ye özgürlük" sloganıyla toplanan protestocular, Putin aleyhine "Hırsız Putin" "Putinsiz Rusya" "Korkak Putin" gibi pankartlar açmışlardı.

Bu arada, eylül ayında düzenlenecek Moskova belediye başkanlığı seçimlerine aday olan Navalny`nin yarışa devam edip etmeyeceğini kısa sürede açıklaması bekleniyor. Navalny cephesinden dün yapılan açıklamada, muhalif liderin serbest bırakılması halinde belediye başkanlığı seçimlerine gireceği bildirilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir