• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Asfalt Plenti, ihaleyle kiraya verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İhaleyi, Bingöl'de üstyapı işi ihalesini kazanan ortak girişim firmalarından Karyol kazandı.

Bingöl'de bir süredir tartışılan İl Özel İdaresi'ne ait asfalt plentinin kiraya verilmesi, nihayet yapılan ihaleyle gerçekleşti. İhaleyi kazanan Karyol İnşaat, Bingöl'ün üstyapı işlerini yürüten ortak girişim firmalarından biri. Bu sayede yeni plent kurmaya gerek kalmadan kısa sürede şehir merkezindeki yolların asfaltlanmasına başlanabilecek.

İl Özel İdaresi Asfalt Plenti 5 Aylık Kiralama İhalesi, İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 5 firmanın katıldığı ihalede en yüksek teklifi veren Karyol İnşaat, 5 ay için İl Özel İdaresi'ne 375 Bin TL kira bedeli ödeyecek. Önümüzdeki günlerde sözleşmenin imzalanmasının akabinde yer teslimi yapılacak.

Şartname kapsamında firmaya ağır sorumluluklar getirilirken, İl Özel İdaresi'nin güvenceye alınması ve zor şartlarla plenti korumaya alması dikkatlerden kaçmadı. İhale kapsamında öncelik, İl Özel İdaresi'nin ihtiyaçları olacak. Firma, malzeme İl Özel İdaresi'ne ait olmak kaydıyla üretimi ücretsiz yapacak.

 

Asfalt plentini yaklaşık bir yıllığına, değeri kadar sigortalatacak olan firma, hem 5 aylık üretim sürecinde, hem de işin bitiminden sonraki 6 aylık sürede tüm zarar ziyanı karşılayacak ve bunun için ilgili kurum hesabına zarar ziyan bedeli yatıracak. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir