• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Kılıçarslan: Musibetlerin kalkmasını ve yeryüzüne bereket yağmasını istiyorsak Allah'a yönelmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Musibetlerin insanların kendi yapıp ettikleriyle alakalı olduğunu ifade eden Kılıçarslan, "Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de tüm bela ve musibetlerin insanların kendi yaptıklarından geldiğini bildiriyor. Tüm bela ve musibetler insanların işlediği günahlardan kaynaklanmaktadır. Allah, insanlar tövbe edip ibadetlerle salih ameller işlerlerse yer ve gökten üzerlerine bereket yağdıracağını söylemiştir. Yine Allah, nimetlerini inkar edip O'na ibadet etmedikleri için insanları cezalandırdığını buyuruyor." dedi.

"Günahlardan tövbe etmezsek Allah bizlere bela gönderecektir"

Kâinatın sahibinin Allah olduğunu herkesin çok iyi bilmesi gerektiğine işaret eden Kılıçarslan, "Rabbimiz bu kâinatı bizler için bir cennet bahçesine çevirmiştir. Allah; yeri, göğü, akarsuları, denizleri ve daha birçok şey insanın hizmetine sunmuştur. Lakin insanların haline bir bakalım. Ey insanlar vallahi bizler Allah'a karşı galip gelemeyiz. Vallahi tövbe ve istiğfar edip, günahlardan tövbe etmezsek Allah bizlere bela gönderecektir." diye konuştu.

"Allah ne zaman dilerse bu fay hatları harekete geçecektir"

Allah'ın büyük bir musibeti olan ve yıllarca devam eden Covid-19 salgınından nerdeyse hiç kimsenin ibret alıp tövbe etmediğini anımsatan Kılıçarslan şöyle devam etti:

"Şu anda ise bu deprem tüm Türkiye'yi sallamaktadır. Bilim adamları tüm Türkiye'nin fay hattı üstünde olduğunu söylüyor. Allah ne zaman dilerse bu fay hatları harekete geçecektir. Bazı inkarcılar sebeplerinin tümünü fay hattına bağlıyor. Fay hattı da Allah'ın emrindedir. Bir yapak dahi Allah'tan habersiz yere düşmez. Peygamberimiz, 'Bela yeryüzüne inmek istiyor fakat dua o belaya ta kıyamete kadar siper oluyor' diye buyurmuştur. Eğer bizler Allah'a teslim olmazsak; Namaz kılmaz, oruç tutmazsak, Allah'a ibadet etmezsek beladan kurtulmayız."

"Eskiden yeryüzünde yapılan ibadetler günahlardan çok daha fazlaydı"

Günümüzde işlenen günahların çok fazla arttığına dikkat çeken Kılıçarslan, "Eskiden yeryüzünde yapılan ibadetler günahlardan çok daha fazlaydı. Bugün ise işlenen günahlar çok daha fazla olmuş durumda. Memleketimizde Allah'a en fazla bağlı olanlar Kürdlerdi. Bugün binlerce Kürd genci Allah'ı inkar eder hale gelmiş. Vallahi Allah Teala bizleri rahat bırakmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Allah deprem gibi musibetlerle günahkârları uyarmaktadır"

Depremin inkârcılar için bir azap olduğuna işaret eden Kılıçarslan, "İnkârcıların bu gibi depremler neticesinde hem canı hem malı hem de ahiretleri heba olmaktadır. Ama günahkârlar için ise bir ikaz, uyarıdır. Allah deprem gibi musibetlerle günahkârları uyarmaktadır. Ama iman ve takva ehli için ise merhamet ve şefkattir. Çünkü şehit mertebesindedirler. Yani herkes musibetlerde ya mükafatını ya da cezasını alır. Allah'tan dileğim milletimizi uyandırmasıdır. Vallahi Allah'a dönmezsek hem canımız hem malımız hem de ahiretimiz gidecektir." diye konuştu.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir