• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İTTİHADUL ULEMA Üyesi Teyfur: Musibetlere karşı Allah'tan af dileyip günahlarımıza tövbe etmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların bolca tövbe edip yaptıkları hata ve günahlara karşı Allah'tan af dilemesi gerektiğini vurgulayan Teyfur, bu yolun azap ve musibetlerden kurtulmanın tek yolu olduğunu ifade etti.

"Uyanalım diye Rabbimiz bizleri uyarıyor"

Dünya hayatının insanlar için bir imtihan alanı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Teyfur, "Rabbimiz başımıza gelen her şeyle bizi imtihan etmektedir. Başımıza gelen birçok felaket ve musibetin müsebbibi ise ellerimizle yaptıklarımızdandır. Uyanalım diye, dönelim diye Rabbimiz bazen bunların neticesinde bizlere uyarılar vermektedir. Bu musibetler bu açıdan da birer uyarıdır. Eğer biz insanlar olarak bize düşeni emin ve sağlam bir şekilde yapabilsek inşallah birçok şeye karşı bir tedbir olacaktır." dedi.

"Yanlışlardan dönüp istiğfarda bulunmalıyız"

Müslümanların musibetlere karşı tedbirini alması gerektiğini dile getiren Teyfur, "Gerisi ise Allah Teâlâ'nın takdirdir. Özellikle musibet anlarında biz Müslümanlara düşen kendimize gelmemiz ve yaptığımız hata ile yanlışlardan dönmemiz ve özellikle istiğfarda bulunmamız gerekir. Allah Teâlâ bir ayeti kerimede 'Onlar istiğfar ettiği müddetçe, Allah onlara azap edici değildir' buyuruyor. Dolayısıyla azap ve musibetlerden kurtulabilmenin bir vesilesi de bizim uyanmamız, doğruya, hakka yönelmemiz ve Allah'tan af dilememiz, yaptığımız yanlışlardan vazgeçmemiz gerekmektedir." diye konuştu.

"Rabbimize yönelirsek bizlere merhamet edecektir"

Allah'ın kullarına karşı merhametli olduğunun altını çizen Teyfur, "Müslümanlar olarak Rabbimize yönelip, onu tesbih ederek istiğfarda bulunmalıyız. Maddi ve manevi olarak yaptığımız yanlışlardan dönüp, bundan sonra tedbirli bir şekilde hareket ettiğimizde ve işlerimizi sağlam yaptığımızda, her şeyin hakkını eda ettiğimizde Allah Teâlâ bizlere daha çok merhamet edecektir. Bizleri daha çok bela ve musibetlerden koruyacaktır." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir