• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan: Gayr-i meşru yönetimi tanımıyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MEHMET ÖZCAN / DOĞRUHABER
Mısır’da sancılı süreç devam ediyor. Ordunun yaptığı darbe sonrası geçici olarak atadığı gayr-i meşru cumhurbaşkanı Adli Mansur’dan sonra Hazim el-Biblavi’nin başbakanlığında yeni hükümet yemin ederek göreve başladı. Darbeci Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı General Abdulfettah es-Sisi, hükümette bakanlık görevinin yanı sıra başbakan yardımcılığını üstlendi. Yeni kabinede 33 bakan bulunuyor.

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), geçici hükümeti “askeri darbecilerden emir alan batıl bir hükümet” olarak nitelendirdi.
İhvan önderliğindeki İslami camiaların koordinesinde başta Mısır’ın Rabia’tul Adeviyye Meydanı olmak üzere değişik şehirlerin meydanlarında toplanan milyonlarca Müslüman halk, Mursi dönünceye dek meydanları terk etmemeye kararlı. 30 Haziran’dan bu yana şehid edilenlerin sayısı 100’e yaklaşırken binlerce kişi de yaralandı.

Mısır’daki son gelişmeler ve İhvan’ın yol haritasını öğrenmek için görüştüğümüz İhvan liderlerinden Dr. Eşref Abdulgaffar gazetemize açıklamalarda bulundu.

Gayr-i meşru hükümeti tanımadıklarını belirten İhvan lideri, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin tekrar koltuğuna oturuncaya dek Mısır halkı olarak meydanları terk etmeyeceklerini dile getirdi. İşte Dr. Eşref Abdulgaffar’ın sorularımıza verdiği cevaplar!

YENİ HÜKÜMETİ TANIMIYORUZ!
Ordunun darbesi sonrası gayr-i meşru cumhurbaşkanı, derken Başbakan ve yeni kabine yemin ederek göreve başladı. İhvan ve destekçisi milyonlarca halk, Mursi dönünceye kadar meydanları boş bırakmayacak gibi görünüyor. Bu minvalde neler söylemek istersiniz, son gelişmeleri sizden alabilir miyiz?
Yeni hükümeti tanımıyoruz. Ne atanan gayr-i meşru cumhurbaşkanını ne yeni kabinenin hiçbir üyesini tanımıyoruz. Şu atanmış, bu atanmış bizi ilgilendirmiyor. Hiçbirini tanımıyoruz. Halk sokaklarda, meydanlarda meşru yönetimin tekrar yönetimi ele alması için haklı tepki ve direnişine devam ediyor. Ve asla bundan ödün vermeyeceğiz.

ÖDÜN VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL!
İhvan başta olmak üzere İslami camialar bu saatten sonra nasıl bir yol haritası izleyecek?
Kararlılıkla gösterilerimize devam edeceğiz. Bundan geri dönmemiz, ödün vermemiz söz konusu değil. Bizimle sadece İslami yapılar yok. Mısır’ın bütünlüğünü destekleyen tüm kesimler bize destek veriyor. Beraber hareket ediyoruz.

YALAN VE İFTİRALARLA SAF KİTLELERİ MEYDANLARA SÜRDÜLER
Darbeden sonra İhvan’ın lehine, darbeci kesimce kandırıldığını hisseden halktan yana bir dönüşüm yaşandı mı?
Kesinlikle büyük bir dönüşüm söz konusu. İnsanlar aldatıldıklarını çok kısa sürede fark ettiler. Bunu kendileri de itiraf ettiler. Darbeciler kendilerine zemin hazırlamak için Mısır’ın saf kitlelerini ellerindeki medya aracılığıyla yalan ve iftiralarla meydanlara sürdüler. Fakat kısa süre sonra her şey ortaya çıktı. Bu kitleler onları terk etti. Ve şu an darbeciler tek başlarına kaldı.

SUUDİ, DARBECİ KADROLARA RÜŞVET VERDİ
Başta Suudi olmak üzere bazı Arap rejimlerinin darbeci orduya yönelik ekonomik yardımının halka yansıması durumunda gayr-i meşru yönetime verilebilecek destek sizi endişelendiriyor mu?
Hayır, kesinlikle böyle bir ihtimal yok. Çünkü bu paralar darbeci kadrolara rüşvet olarak verilmiş paralardır. Bunun çok az bir kısmı halka yansıyacaktır. Onun da hiçbir faydası olmayacaktır. Nitekim şu an da Mısır’da ekonomik durum 30 Haziran öncesine göre çok çok daha kötüdür. Özellikle Muhammed Mursi’nin sosyal yardımlarda bulunduğu büyük kitleler şu an bundan tamamen mahrum kalmış durumdalar. Ve bu olumsuzluğu halkın tüm kesimleri hissediyor. Ayrıca bu Arap rejimlerinin darbecilere yaptığı bu yardımlar halk arasında da rüşvet olarak algılandı.

HALKLARININ BİZİ ÖRNEK ALMASINDAN KORKUYORLAR
Biz kimsenin içişlerine karışmadık. Arap idarecilere karşı herhangi bir olumsuz faaliyette bulunmadık. Onların bize karşı bu düşmanca tavrı onların kendi halklarından korkmalarının bir tezahürüdür. Halklarının bizi örnek alarak kokuşmuş rejimlerini devirecekleri endişesi taşıdıklarından bize karşı bu haince tavrı sergilediler. Yoksa bizim onlara karşı bir olumsuz tavrımız olmamıştır.

DARBECİLERE DEĞİL HALKA DESTEK VEREN KAZANIR
Arap rejimlerine yakın basında-medyada, Türkiye’nin darbecilere karşı ortaya koyduğu tavırdan dolayı bedel ödeyebileceğini ifade eden makaleler yazıldı, söylemlerde bulunuldu. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bunların hiçbir geçerliliği yoktur. Çünkü bu kimseler darbecilerin ebediyen iktidarda kalacağı varsayımıyla böyle yazıp çiziyorlar. Oysa gerçek böyle değildir. Darbecilere ve azınlığa değil halka destek veren kazanır. İlkeli hareket eden kazanır.
 
Er veya geç darbeciler gittiğinde, yerine gelecek olan Mısır halkı duruşundan dolayı kimin bedel ödeyeceğini gösterecektir.

HİÇ BİR ŞEY YAPAMIYORSAN DUA ET
İhvan hareketi olarak başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasına yönelik mesajınız nedir?
Bütün özgürlük âşıklarının, Türkiyeli bütün Müslüman halkın desteğini hak davamız için istiyoruz. Özgür dünyanın desteğini istiyoruz, bekliyoruz. Kimse elimden bir şey gelmiyor demesin. Hiç bir şey yapamıyorsa dua etsin.
Teşekkür ederiz.
 
Allah (CC) İslami devriminizi başarıya ulaştırsın inşallah. Ben teşekkür ederim. Allah razı olsun.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir