• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Umut Kervanı Hatay Temsilcisi Öner: Halkımızın yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden 18 gün Hatay merkezli iki depremin üzerinden de 4 gün geçti. Hayır kurumları depremin ilk gününden itibaren alanda vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek adına canla başla mücadele ediyorlar.

Depremin etkili olduğu illerde Umut Kervanı Vakfı koordinasyonunda IHO-EBRAR, Yetimler Vakfı ile Avrupa Yetim Eli ile beraber aşevleri ve lojistik üssü kuruldu. Depremin 18'nci gününde 4 kardeş yardım kuruluşu, depremzedelerin yaralarına sarmaya devam ediyor.

Umut Kervanı Hatay Temsilcisi Necip Öner, yardım çalışmalarına ilişkin İLKHA'ya yaptığı açıklamada ihtiyaç duyulan ve kendilerine ulaşan en ücra adreslerdeki depremzedelerin ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

Öner, "Depremin ikinci günü bütün ekiplerimizle sahaya inerek elhamdülillah halkımız için sıcak aşevi kurduk. Sabahları çorba, öğle ve akşam iki öğün olmak üzere toplamda 3 öğün halkımıza sıcak aş dağıtıyoruz. Halkımızın yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda hayırseverlerimizin verdiği bağışlarla erzaklarımızı alıp halkımız için yemekler yapıyoruz." dedi.

Öner, şöyle devam etti: "İskenderun Millet Parkındaki aşevimizin haricinde bize gelen yardım telefonlarıyla ilgili komisyonumuzu oluşturup komisyonlarımızla birlikte halkımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Gerek kuru bakliyat gerek ısınma ve gerekse giyecek ihtiyaçları halkımızın talepleri doğrultusunda onlara yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Rabbim hayırseverlerden razı olsun ve yardımlarını kendi katında kabul etsin."

Hayırseverlerden, yardımlarına devam etmeleri çağrısında bulunan Öner, "Çünkü bize yardım geldikçe biz de halkımıza ulaşmaya devam edeceğiz. Bu nedenler halkımıza ve STK'larımıza tekrar sesleniyoruz. Bize yardımlarını ulaştırsınlar." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir