• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Toz çilesi esnafa cadde kapattırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'nde Bekir Dede yolu olarak bilinen 148. Cadde üzerindeki esnaf, 15 yıldır asfaltı yapılmadığı için cadde de bulunan tozun iş yerlerine girmesine tepki amacıyla yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

 

Esnaf, yolda bulunan çöp bidonlarını cadde üzerine dizerek araçların geçmesine izin vermedi. Polis olay yerine gelerek yolu trafiğe kapatan esnafı ikna etmeye çalıştı.

 

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşen Çilek Mahallesi muhtarı, cadde asfaltının yapılacağı yönünde söz alması üzerine esnafa yolu açtırdı. Yolu kapatan esnafa bazı sürücülerin tepki gösterdiği gözlendi.

 

Yolu kendimiz suluyoruz

148. Cadde üzerinde bay-bayan giyim eşyası satan Harun Yorgun, "Nerede Akdeniz Belediyesi, nerede Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, nerede asfaltları yapan adamlar. Yoldaki tozların iş yerimize girmemesi için kendimiz yolları suluyoruz. Suyun parasını kendi cebimizden ödüyoruz." dedi.

 

15 senedir bu yol asfaltlanmamış

15 senedir caddelerinin asfaltlanmadığını söyleyen market sahibi Ömer Yalçın ise şunları söyledi: "Eski Belediye Başkanı Okan Merzeci'den sonra kimse buraya bakmadı. 15 seneden beri hiçbir belediye başkanı bu yolumuzu yapmamış. 3 dönemdir belediye başkanı olan Macit Özcan bu yollarımıza bir damla bir şey dökmemiş. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk diyor ki; 'Büyükşehir'e ait'. Onlarda gelip bu yolu yapmıyorlar. Dükkânlar toz duman içerisinde, esnaf perişan. Bütün malımızı tozla beraber götürüp yiyoruz."

 

Evlerimizin duvarları hep çatlak

Yalçın, "Toz nedeni ile gecenin sıcaklığında balkonlarda yatamıyoruz. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz. Tozun içerisinde rahat edemiyoruz. Yol bozuk olduğundan dolayı tonajlı uzun araçların geçmesi ile yollar sallanıyor. Evler de sallanıyor. Bütün evlerin duvarlarında çatlaklar meydana gelmiş." diye konuştu.

 

Telefon tamircisi Hüseyin Süt ise, kendilerinin yol yapımı için imza topladıklarını, ama yetkililerin kendileri ile ilgilenmediğini belirtti.

 

Macit Özcan Mahallemize hizmet etseydi olmaz mıydı?

Sorunlarının tamamen Büyükşehir Belediyesi ile alakalı olduğunu kaydeden Çilek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Gümüştaş, "148. Cadde Büyükşehir'e ait olduğu için Akdeniz Belediyesi de buraya bir hizmet getiremiyor. En ufak bir yol onarma çalışmasında mahkemelik oluyorlar. 3-4 ay önce yine böyle bir yol kapatma olayında, Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı ile geldi. Söz verdiler yapacağız diye, ama geçen zaman içerisinde cadde yapılmadı. Biz sadece buranın asfaltlanmasını istiyoruz. Bu cadde asfaltlandıktan sonra bizim sorunumuz biter. Mersin gibi bir ilimize bu caddeler yakışmıyor." ifadelerini kullandı.

 

Cadde esnafı tozdan bıktı

"15 yıldır başta olan Macit Özcan buraya bir hizmet yapmış olsaydı, bu mahalle esnafı da rahatlasaydı olmaz mıydı?" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı'na soru yönelten Muhtar şöyle devam etti: "Deniz sahiline, Flamingo yoluna ve bazı yerlere çiçek yaptı. Yeşil alan yaptı. Hizmet bu değildir. Cadde de toplananların hepsi esnaftır. Esnaf bugün bu eylemi yaptı. Esnaf artık caddedeki tozdan bıktı. Günde iki defa orası sulanıyor, ama yetmiyor. Çünkü su bir saat sonra kuruyor. Çare olmuyor. Zarar tamamen esnafa oluyor.

 

Bu caddeden yüksek tonajlı uzun araçlar geçiyor. Bazı araçların yükü 60 tonu buluyor. Bu yolun zemini şehir içi zeminidir. Otoban zemini değil. Buradan yüksek tonajlı araçların geçmemesi ve caddemizin biran önce asfaltlanmasını istiyoruz." (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir