• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Beyşehirliler Demir Çelik'ten hayır kuruluşlarına yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büsan Özel Sanayi'de faaliyet yapan Beyşehirliler Demir Çelik ve döküm Limited Şirketi zekâtlarını 600-700 hayır kurumu ve binlerce fakire dağıttı.

 

Şehir içi ve dışından yardım almaya gelen hayır kuruluşlarının araçları uzun bir kuyrukta sıralarını beklerken, köylerdeki fakirlere zekât yardımı ulaştırıldığı öğrenildi.

 

Yardımlarının Çay, Pirinç, sıvıyağ, zeytin, makarna, şehriye, bulgur, meşrubat ve temizlik ürünlerinden oluştuğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Yapıcı, "Kardeşlerim Ali ve Hasan ile babamızın zamanından beri her sene malımızın zekâtını veriyoruz. Kendi araçlarımızla fakirlere zekât dağıtıyoruz. Hayır, kurumları ise araçlarıyla gelip buradan alıyorlar" dedi.

 

Zekât yardımı alan hayır kuruluşlarından Konya Umut Kervanı Başkanı Halit Ödemiş, "Allah zekâtlarını kabul etsin. Sevaplarını kat kat versin ve mallarının bereketini artırsın. Biz onlarla fakirler arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Herkes zekâtını verirse Konya'da fakir aile kalmayacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. (Mehmet Eskin/İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir