• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
AK Partili Başkandan BDP'ye eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç bir süre önce Diyarbakır Ticaret Borsası'na seçilen Ebubekir Bal'ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Ziyarette konuşan il başkanı Altaç, il başkanlığı olarak kendilerinin yanında olduklarını ve her türlü projelerine destek vereceklerini söyledi.

Böyle bir siyaset anlayışı olmaz
Son günlerde Diyarbakır'da yaşanan olayları yorumlayan Altaç, Cizre'de ve Diyarbakır'da asayiş timinin kurulması, yol kesme ve kimlik kontrolü gibi olayları doğru bulmadığını ifade etti. Bu tür olayların süreci sekteye uğratmak için yapılan Provakatif eylemler olduğunu kaydeden Altaç, "Böyle bir siyaset anlayışı olmaz. Bir taraftan silahları bıraktık ve bundan sonra biz siyaset yapacağız diyeceksiniz? Öteki taraftan da bu ve benzeri olayları yapacaksınız bunlar kabul edilebilecek şeyler değil" dedi.

STK'lar seslerini yükseltsin
AK Parti'nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın süreci başlattığını ve devam ettirdiğini ifade eden Altaç, son günlerde yaşanan olaylar ve medyada yansıyan görüntülerin süreci sıkıntıya sürüklediğini belirtti. Bölgedeki STK'lar, meslek örgütleri ve duyarlı her kesimin sürece daha aktif rol almalarını gerektiğini aktaran Altaç, "Bu anlamda STK'lar son günlerde yaşanan olaylara karşı seslerini yükseltmeleri halinde daha vahim olayların önünü kesecektir" ifadelerini kullandı.

'BDP süreci gerçekten destekliyor ise, bu tür olaylarla ilgili gerekleri girişimleri yapmalıdır' diyen Altaç, BDP'nin sürece duyarlı olması gerektiğini kaydetti. AK Parti'nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçte kararlı ve samimi olduğunu savunan Altaç, "Akil insanlar raporları ve Mecliste kurulan komisyon çalışmaları ile birlikte süreç daha da ilerleyecek. Süreç hem ülke hem bölge ilimiz için hayırlı olacaktır. Bombaların patlamadığı, mayınların döşenmediği ve illegal eylemlerin olmadığı bir ülkede yaşamanın hepimizin arzusu olmalıdır" dedi. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir