• DOLAR 32.258
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.822
  • ...
Doğu Türkistanlı Müslümanalar Adıyamanlı depremzedelerin yaralarını sarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’dan Adıyaman'a gelen Doğu Türkistanlı Müslümanlar, Umut Kervanı koordinasyonunda depremzedelere sıcak yemek pişiriyorlar.

Yıkımların yaşandığı Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Adana ve Kilis'te depremzedelere yardım ulaştıran İslami yardım kuruluşları, depremin 18'nci günde de yardımlarını sürdürüyor.

Doğu Türkistan Meşrep Uygur Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Kudret Kulca, günlük 3 bin depremzedeye sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

Kulca, “Meşrep Uygur Eğitim Hizmet Vakfı olarak, depremzede kardeşlerimize yardımda bulunmak için geldik. Umut Kervanı ile birlikte üç öğün sıcak yemek dağıtıyoruz. Günlük 3 bin kişilik yemek dağıtıyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz.” dedi.

Doğu Türkistan’da Çin soykırımına dikkat çeken Kulca, “Doğu Türkistan’da çok zulüm var. Çin soykırımı var. Oraya şimdi gidemiyoruz. Çoğu arkadaşımız zor durumda. Buradaki kardeşlerimize yardım için geldik. Eğitim vakfımızda öğrencilerimize burs veriyoruz. Yetim çocuklar, anneler var. Onlara ev kirası, aylık yardım ve gıda veriyoruz.” diye konuştu.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir