• DOLAR 32.765
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2457.241
  • ...
HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, Adıyaman'da depremzedeleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük yıkımlara yol açan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden en çok etkilenen kentlerden biri de Adıyaman'dı.

Adıyaman’da yaşanan felaketten dolayı binlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi de yaralandı. Deprem dolayısıyla birçok ev ve iş yeri de hasar gördü.

HÜDA PAR deprem sürecinde kadınıyla, erkeğiyle depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar ve beraberindeki heyet, Adıyaman’da depremzedeleri ziyaret etti.

Yarar ve beraberindeki heyet, depremde evlerini kaybedip çadırlarda kalmak zorunda kalan mağdurlarla bir araya geldi. Yarar, çadırda kalan depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi, acılarını paylaştı.

"Depremzedelerin barınma sorunu çözülmeli"

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, yaptığı ziyaret sonrası depremzedelerin sorun ve sıkıntıları hakkında paylaşımlarda bulundu.

Adıyaman merkezindeki binaların tamamına yakının yıkılmış veya çok ağır hasarlı olduğunu belirten Yarar, depremzedelerin barınma sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Yarar, "Yol boyu, yolun sağında ve solunda bulunan bütün binaların yıkıldığını gözlemledik. Halk sokaklarda, kiminin barınacağı bir çadırı varken; yana yakıla içinde barınacak bir çadır bulmaya çalışanlar da vardı. Depremzedelerin barınma sorunu çözülmelidir." dedi.

"Çocuklar çok masum, herkesin gözünde bir korku ve endişe hakim"

Depremde şüphesiz en çok olumsuz etkilenenler çocuklar oldu. Yarar, depremden olumsuz etkilenen çocuklarını durumu hakkında ise şunları söyledi:

"Çocuklar çok masum, herkesin gözünde bir korku ve endişe hakim. Depremi bire bir yaşamış çocuklarda belli tepkiler ve korkuların meydana geldiğini gözlemledik. Örneğin altını hiç ıslatmayan çocuklar, her gece altını ıslattığını belirten anneler, bu durumdan endişeli olduklarını söyleyip gerekli tedavinin yapılmasını talep ediyorlar."

Yarar, kentte elektrik probleminin bulunduğunu belirterek, telefonlarını şarj edecek elektrik bulamayanların da olduğunu söyledi.

"Acılar çok büyük ve onarılması zaman alacak"

Depremden dolayı Adıyaman'da yıkımın çok büyük boyutlarda olduğunu belirten Yarar, depremden dolayı yaraların sarılması için HÜDA PAR olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yaraların sarılmasının zaman alacağını belirten Yarar, "Acılar çok büyük ve onarılması zaman alacak gibi. Hemen hemen her ailede birden fazla hayatını kaybedenler var. Bazı ailelerde onlarca kişi kayıp vermiş ve bu acılarla yaşam mücadelesi verip hayattan kalmaya çalışıyorlar." dedi.

HÜDA PAR Heyeti Adıyaman’da yaraları sarıyor

HÜDA PAR depremin ilk anlarından itibaren sivil toplum kuruluşları ile koordineli bir şekilde, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

HÜDA PAR’la koordineli bir şekilde depremzedelerin ihtiyacını karşılayan sivil toplum kuruluşları arasında; Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, İHO-EBRAR ve daha birçok kuruluş, sahada yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, Adıyaman’daki depremzedelerin yaralarını saran Afet Koordinasyon merkezini ziyaret edip Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, İHO-EBRAR yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sonrası sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını takdir eden Yarar, "Her türlü ihtiyacın karşılanabileceği büyük çadırların kurulduğu yerleri ziyaret ettik. Her gün, günlük 30 bin kişiye yemek çıkaran Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO-EBRAR’ın aş evlerini ziyaret ettik, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

HÜDA PAR olarak depremin ilk anlarından itibaren depremzedelerin yanında olduklarını belirten Yarar, "Depremzedelere ilk günden yardım elini uzatıp yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ayrıca Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, İHO-EBRAR’ın çalışmalarını yerinde inceledik yetkililerden bilgi aldık. Canla başla çalışan Yetimler Vakfının ve Umut Kervanının çalışanlarının o müthiş azimleri fedakarlıkları bir kez daha kendine hayran bıraktırdı." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, taziye ziyaretlerinde bulundu

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, Adıyaman’da depremde yakınlarını kaybeden acılı ailelerin taziyelerine katıldı, acılı ailelerin acılarını paylaştı, başsağlığı ve sabırlar diledi.

HÜDA PAR Adıyaman İl kolları Başkanı Yıldız Tanrıverdi, Umut Kervanı gönüllüsü eşi Ramazan Tanrıverdi ve üç çocukları depremde hayatlarını kaybetmişti. Yarar, Tanrıverdi ailesinin taziyesine katıldı. Duygulu anların yaşandığı taziyede gözyaşları sel oldu. Yarar, acılı ailenin acılarını paylaştı, başsağlığı ve sabırlar diledi.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, taziye ziyaretinden sonra Yıldız Tanrıverdi, eşi ve çocuklarının kabirlerini de ziyaret ederek, Fatiha okudu ve dua etti.

Mezarlık ziyaretinden sonra Yarar ve beraberindeki heyet, öğrenci evinde kalıp depremde hayatını kaybeden aileleri de ziyaret ederek, acılarını paylaştı, başsağlığı ve sabırlar diledi.

Depremden dolayı her evde bir taziyenin kurulduğunu belirten HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, depremde hayatını kaybetmiş birçok ailenin taziyelerine katılıp sabırlar diledi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir