• DOLAR 32.454
  • EURO 34.652
  • ALTIN 2392.928
  • ...
Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Ökmen: Deprem bölgesinde bayrama kadar yardımlarımız devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman koordinasyon merkezinde devam eden çalışmaları yerinde takip eden, çalışmalara bizzat destek sunan Umut Kervanı genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, devam eden yardım çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen

Depremzedelere yönelik sabah namazıyla başlayıp gece yarısına kadar sıcak yemek ikramı yaptıklarını ve günün 24 saati aralıksız olarak çorba ikramlarını sürdüğünü kaydeden Ökmen, bayrama kadar sürdürecekleri çalışmalar kapsamında kuru gıda ve diğer yardım malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Ökmen, "Bugün depremin 17'nci günü. Adıyaman'daki koordinasyon merkezindeyiz. Burada günlük sıcak yemek ikramımız devam ediyor. Sabah namazına müteakiben başlayıp gece yarısına kadar devam ediyor. Çorbamız ise neredeyse 24 saat var. Bunun haricinde gelen acil yardımlar var. Özellikle çocuk maması, çocuk bezi, battaniye, giysi gibi ürünler de geldikçe halkımıza ulaştırıyoruz. Bize ulaşamayanlara bizzat adreslerine giderek yardım ulaştırıyoruz. Bazen köylerden talepler geliyor. Mobil ekiplerimizle o köylere ulaşıyoruz. Bunun haricinde daha önce oluşturduğumuz motorize ekiplerimiz ulaşılamayan bölgelere yardım ulaştırıyor. Bu hizmetimiz de devam ediyor. Deprem bölgelerinin tamamında çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Hala kuru gıda sıkıntısı var. Çünkü günlük binlerce kişiye yemek pişirdiğimiz için sürekli ihtiyaç oluyor. Deprem bölgesinin tamamında da yemek pişirip dağıttığımız için her bölgede ihtiyaç devam ediyor. Allah nasip ederse bayrama kadar buradayız. Bayramdan sonra da duruma göre değerlendirme yapacağız inşallah." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir