• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Deprem anını böyle anlatılar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde dün saat 20.04'te 6,4, Samandağ'da ise 20.07'de 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Meydan gelen deprem, ilçe sakinlerinden kimi evinde, kimisi de çadırda yakaladı. 

Defne ilçesinde ikamet eden ve depreme çadırda yakalanan vatandaşlardan İzzettin Altınöz, "Dünkü deprem çok büyüktü. Adeta yer yerinden oynadı. Çok tehlikeli anlar yaşadık. Allah muhafaza. İlk depremden beri ben dışarıdayım. Defne depreminde çadır kentte yakalandık. Allah tüm Türkiye'nin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Çocuk ve torunlarıyla çadırda yaşadığını aktaran Hasan Yılmaz, "3'ü torun toplam 6 kişi çadırda kalıyoruz. Soğuktan perişan olduk. İki günden beridir çadırda elektrik yok. Yaşam şartları çok zor. Çocukların psikolojileri bozulmuş. Dünkü depremde çadırda yakalandık. Dışarı kaçtık, korkudan perişan olduk." ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremden çok etkilendiklerini belirten Müfit Özçelik, "Gece saat 4.17'de deprem oldu ve acayip bir şekilde sarsıldık. Gece yarısı binalardan çıktık. İlerleyen günlerde çadırlara kaçmaya başladık. Çadırlardaydık baya sarsıldık. Yaralılar ve ölüler oldu. Şehir merkezi yerle bir oldu." diye konuştu.

 Kahramanmaraş merkezli depremin ardından dün yaşanan depremin kendilerini olumsuz etkilediğini dile getiren Aydın Yurtman, şunları aktardı:

"Dünkü deprem anında Samandağ merkezde binanın birinci katındaydık. Canımızı zor kurtardık. Bu ikinci yaşadığım depremdir. Allah kimseye göstermesin. Zor bir durumdu. Allah herkesin yardımcısı olsun. Şu anda çadır kentte yaşıyoruz ama çok sıkıntılarımız var. En büyük sıkıntılarımızdan biri elektriktir. Isınma problemi yaşıyoruz. Şu anda çadırlarda elektrik yok. Tabi 10 ilde deprem olması zor. Allah herkesin yardımcısı olsun."

Yaşanan depremlerde uyanık olduğunu ve deprem anını çok sarsıntılı geçirdiğini belirten Bülent Türkmen ise, "Yaşadığımız deprem bana göre 10 büyüklüğündedir. 10 büyüklüğüündeki bir deprem ancak Hatay'ı bu hale getirir. Şu an çadırda kalıyorum. Deprem anında sandalyede oturmuştum ve Allah'a dua ediyordum. Bir an elektrik direklerinin sanki üstüme geldiğini gördüm. Dünkü deprem en az 7,7 büyüklüğündeydi. Deprem anı çok korkunçtu. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastalar çığlık çığlığaydı. Çocuklarımızın psikolojileri bozulmuş durumda." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir