• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Endonezya'dan deprem bölgesine gelen doktor malzeme taşıyıp yemek pişiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem sonrasında yaralıları tedavi etmek amacıyla Endonezya'dan 5 günlük bir yolculuk sonucunda Adana'ya oradan da Hatay'a gelen Plastik Cerrah Dr. H. Limpah Kurnia, belgelerinin eksik olması nedeniyle memleketine geri dönmek yerine Umut Kervanı'nın Hatay İskenderun'da sürdürdüğü yardım çalışmalarına katılarak depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyor.

Dr. Limpah Kurnia

Yaptığı çalışma ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Dr. Limpah Kurnia, "Endonezya'da plastik cerrahım. Oradan kardeşlerimize yardım için geldim. Endonezya'dan buraya ulaşmam 5 gün sürdü. Bulunduğum yerden Jakarta Havaalanı'na ulaşmam 3 gün sürdü. Jakarta'dan İstanbul'a 12 saat uçak yolculuğu yaptım. İstanbul'dan Adana'ya, oradan da Hatay İskenderun'a geldim. Yolculuğum toplamda 5 gün sürdü. Doktor olarak

tüm teçhizatımla geldim ama bazı evraklarımın eksik olması sebebiyle alanımda depremzedelere yardımcı olamadım. Burada depremzedelere bir şekilde yardımcı olmak istediğim için ülkeme geri dönmedim. Burada yemek doğruyor, bazen de pişiriyorum. Bazen malzeme taşıyarak depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyorum. Elimden ne geliyorsa yapıyorum. Uzun sürecek olan süreçte depremzedeler yardımcı olmak istedim. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Bana burada çalışma imkânı sunan başta Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO Ebrar ve Yetimler Vakfı olmak üzere tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir