• DOLAR 32.284
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2437.455
  • ...
Brezilya’da sel ve heyelan sonucu 19 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

San Sebastiao kasabasından çekilen görüntüler, tüm mahallelerin sular altında kaldığını, evlerin toprakla kaplandığını, otoyolların sular altında kaldığını ve düşen ağaçların tahrip ettiği arabaları gösterdi.

Eyalet hükümeti, 228 kişinin daha evsiz kaldığını ve Sao Paulo’nun kuzeyindeki kıyı bölgesinden 338 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

Sao Paulo eyaletinin valisi Tarcisio de Freitas, sahil boyunca beş şehirde olağanüstü hal ilan etti.

Sao Paulo’nun 200 kilometre kuzeyinde yer alan ve kent sakinlerinin çoğunun hafta sonunu geçirdiği San Sebastiao ise 24 saatte yağan 60 santimetrelik yağmurla afetten en çok etkilenen bölgelerden biri oldu.

San Sebastiao Belediye Başkanı Felipe Augusto, “Hasarın boyutunu henüz belirlemedik. Yaklaşık 50 ev çöktü, çok sayıda insan hala enkaz altında. Arama kurtarma ekipleri birçok yere ulaşamıyor. Kasabadaki durum çok kaotik” dedi.

100’den fazla itfaiyeci helikopterlerin yardımıyla bölgede çalışıyor ve askeri personel de yağmurdan etkilenenlere yardım ediyor.

İklim değişikliğinin tetiklediği aşırı hava olayları Brezilya’yı olumsuz etkilerken, geçtiğimiz yıl Petropolis şehrinde şiddetli yağışlar 230’dan fazla insanın ölümüne neden oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir