• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Deprem bölgesinde musluk suyu uyarısı! Bakan uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Koca deprem bölgesindeki musluk suyu konusunda uyarıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:  "Valilik ya da kaymakamlıkların 'musluk suyu içilebilir' duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir."

Fahrettin Koca daha önce de deprem bölgesinde kolera tehlikesi konusunda açıklamalarda bulunmuş ve herhangi bir bulaşıcı salgının olmadığını ifade etmişti. İfadelerini yineleyen Koca şöyle konuştu: "(Deprem bölgesinde) Bugüne kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmamıştır."

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları şöyle: 

Afetin ilk anında üzerimize düşen ilk görev sağlık merkezlerimiz faal hale getirmekti. Sağlık sistemimiz her yaralıya ulaşabildi. Afetin 3. gününden itibaren her hangi bir Salgın riski için tedbirlerimizi aldık almaya devam ediyoruz. Köylerimiz doktor ve ilaç malzemeleri gönderiliyor. Birinci basamak sağlık sistemimiz aile hekimliğini devam ettiriyoruz.

Bu tür afetlerden sonra bilinen en riskli şey hijyenin bozulması ile Salgın riskinin oluşmasıdır. Suları düzenli olarak klorluyoruz. Depremin ilk günlerinde mobil laboratuvarlarımızı Deprem bölgesinde çalıştırmaya başladık. Sularımız klorladık. Hatay ilimizin Antakya ve Defne ilçeleri dışında şebeke suyu verilmektedir. Sağlanamayan yerlerde ise tankerlere su verilmektedir. Belediyelerde sistemsel olarak klorlama yapmaktadır.

Su kalitesinde afet nedeniyle uygunsuzluk yaşanabilir. Valilik ya da kaymakamlıkların 'musluk suyu içilebilir' duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir. Çadır kenetlerde içme suyu paketli olarak dağıtılmakta, tanker suyu da klorlanmaktadır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir