• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Halk Sündüs Katliamı Standına İlgi Gösteriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Dün açılan ve bugün yatsı namazına kadar açık kalacak olan standın halkın dikkatini çektiğini ve amaçlarının halkı bu konuda bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Mazlum- Der Van Şubesi yönetim kurulu üyesi Evin Keskin, halkın bu konuda duyarlı olduğunu ancak konuyla ilgili pek bilgilerinin olmadığını söyledi.

 

"Van Barosu`ndan dava ile ilgili sonuç beliyoruz"

20 yıl önce işlenen ve üzeri tamamen kapatılan sündüs katliamının 20. yılında bile olsa halka anlatmaları gerektiğini ifade eden Keskin, "Olay o kadar önemsenmemiş ki otopsi dahi yapılmamış, olay yeri incelenme ihtiyacı hissedilmemiş. Bunun üzerine Mazlum-Der Bursa şubesine bir başvuru geldi. Biz yakın olduğumuz için başvuruyu aldık. Bizim amacımız insanları öncelikle bilinçlendirmek. Yani davayı açmak. Dava zaman aşımına uğramak üzereydi. Biz zaman aşımına uğramasın diye davayı açmak istedik. Van Barosu ile görüştük. Van Barosu davayı açmak için suç duyurusunda bulundu. Şimdi ondan sonuç bekliyoruz" dedi.

 

"Amacımız bu katliamı insanlığa duyurmak"

Kurdukları stant ile amaçlarının insanları bu katliam hakkında bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Keskin, "Çünkü katliamın üzerinde 20 yıl geçtiği, üstüne gidilmediği ve üstüne gidenler de tamamen püskürtüldüğü için bu tamamen karanlıkta kalmış bir katliamdır. Bizim öncelikle amacımız bu katliamı insanlara duyurmak. Böyle bir katliam yaşandı, böyle acılar yaşandı. Bu insanlar çok sahipsiz kaldı. Bunu bildirmek amacımız. Birde aynı katliamların bir daha yaşanmamasını sağlamak için bu standı açtık. Perşembe günü programımızı sündüs yaylasındaki anma ile bitireceğiz" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir