• DOLAR 32.265
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.229
  • ...
Almanya'dan NATO savunmasına destek açıklaması: İttifak bölgesinin her santimetresini savunacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, 59. Münih Güvenlik Konferansı’nda, Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulundu. 

Rusya’nın başarılı olmaması gerektiğini vurgulayan Pistorius, diplomasi ve sert ekonomik yaptırımlara rağmen "Putin’in yönünü değiştirmediğini" belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede Almanya’nın Avrupa Birliği (AB) ve transatlantik partnerle Ukrayna’yı gerektiği sürece destekleyeceği güvencesini verdiğini söyleyen Pistorius, açık bir şekilde (savaşı) Ukrayna’nın kazanması gerektiğini de söylediğini ifade etti.

Almanya Savunma Bakanı, Rusya’nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından NATO ittifakının hızlı ve kararlı tepki verdiğini belirterek, "İttifak bölgesinin her santimetresini savunabiliriz ve savunacağız." diye kaydetti.

Baltık ülkelerinin ve Polonya’nın güvenliğine işaret eden Pistorius, "Baltık devletlerinin, Polonya'nın ve tüm müttefiklerimizin güvenliği Almanya’nın güvenliğidir." dedi.

Avrupa’nın güvenliğine ABD’nin her zaman katkı sağladığını, bunun için müteşekkir olduğunu söyleyen Alman Bakan, “Ancak aynı zamanda Avrupa'nın da daha fazlasını yapması gerektiği açıktır. Buradaki denklem NATO veya AB değil, NATO ve AB olmalıdır. Ya da daha doğrusu, daha güçlü bir NATO için daha güçlü bir Avrupa." şeklinde konuştu.

Almanya’nın NATO kapsamında çeşitli görevler üstlendiğine işaret eden Pistorius, Alman ordusunun Avrupa’nın güvenliği için önemli olduğunu, bundan sonra da ittifakta sorumluluk alacaklarını belirtti.

Pistorius, bunun bir bedeli olduğunu da ifade ederek, Alman hükümetinin ordunun kullanımı için 100 milyar euroluk fon ayırdığını kaydetti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir