• DOLAR 32.264
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2435.746
  • ...
Ukrayna, müttefiklerinden daha fazla destek istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna'nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "kişisel saplantısı" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kuleba, Almanya'da 59. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, ancak ve ancak Rusya'da bir değişim olması durumunda Ukrayna’ya barışın geleceğini ve bunun da uzun bir yol olacağını söyledi.

Ukrayna'nın kendisini savunmaya devam ettiğini belirten Kuleba, "Ukrayna, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kişisel saplantısı oldu." değerlendirmesini yaptı.

Putin'in başkanlıktan gitmesi durumunda bunun kendileri için bir fırsat dönemi olabileceğine işaret eden Kuleba, “Putin iktidarda olduğu sürece sorunlarımız olacak. Şimdilik savaşta mücadeleye odaklanmalıyız.” dedi.

Rusya’ya karşı tank, mühimmat ve savaş uçaklarına ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Kuleba, şu an için en iyi güvenlik garantilerinin para, silah ve Rusya'ya yaptırımların sürmesi olduğunu ifade etti.

Çin’in, Rusya-Ukrayna savaşında bir barış planı önermesi konusuna da değinen Kuleba, Çin'in önereceği planı görmeden bir değerlendirme yapmanın faydası olmayacağını vurguladı. (İLKHA)

 

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir