• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Bangladeş'te hukuk cinayeti işleniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Bangladeş'te hükümetin halka uyguladığı baskı, zulüm ve işkenceler ile Müslüman liderlere verilen idam ve hapis cezalarına Saadet Partililerden tepki geldi. Alsancak'taki Bangladeş Fahri Başkonsolosluğu önüne gelen bir grup partili, Bangladeş Hükümetini protesto etti. Basın açıklamasını yapan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, Bangladeş'te bir insanlık dramı yaşandığını ve Müslümanlara karşı adeta bir soykırım uygulandığını vurguladı. Ülkede baskı, zulüm ve işkence ortamının hâkim olduğunu bildiren Sakartepe, "Bangladeş'ten elde edilen fotoğraflar dehşeti gözler önüne seriyor. Fotoğraflarda parçalanmış bedenler, sokaklarda başlarından vurularak şehit edilmiş gençler bulunuyor." dedi.

Düzmece iddialarla yargılama
Bangladeş'te gayri hukuki olarak müebbet hapis ve idam cezaları verildiğine dikkat çeken İl Başkanı Sakartepe, bu cezaların Müslümanları sindirme operasyonunun bir parçası olarak kullanıldığını söyledi. "Yaşanan hukuksuzlukları araştırmak ve insan hakları ihlallerinin dünyaya duyurulması amacıyla Saadet Partisi'nden, sivil toplum kuruluşlarından ve Uluslararası Hukukçular Birliği'nden temsilcilerle Aralık ayında Bangladeş'e gittik. Bendeniz de o heyetin içerisindeydim. Prof. Gulam Azam ile mahkeme salonunda bizzat görüştüm. Politik nedenlerle kurulmuş mahkemelerde, düzmece iddialarla yargılama yapılıyor. Üyelerinin tamamı hükümet tarafından atanan ve jüri bulunmayan mahkeme 'uluslararası' vasfı olmadığı gibi 'bağımsız ve tarafsız' da değildir. Alınan kararlar hukuk cinayetidir." İfadelerini kullandı.

Sakartepe, Cemaat-i İslâmi'nin lideri 91 yaşındaki Prof. Gulam Azam'a verilen 90 yıl hapis cezasının da meşru olmadığını ve insanlık vicdanını derinden yaraladığını dile getirdi.

Baskı oluşturulmalı
En kısa zamanda uluslararası platformda Bangladeş hükümetine yönelik bir baskı oluşturulması gerektiğinin altını çizen SP'li Sakartepe, "Bangladeş hükümetine sesleniyoruz: Gerçek adaleti tesis edin. Biz kardeş Bangladeş halkının iç karışıklıklara, problemlere kurban edilmesini istemiyoruz. Bangladeş'ten gelen bu haberler tüm vicdanları derinden yaralarken Hasina ve ekibini o vicdanlarda ebedi olarak mahkûm edecektir. Bangladeş hükümetinin halkına karşı güttüğü vahşi siyasetine son vermesi, başta Azam olmak üzere siyasilere verilen idam ve hapis cezalarının durdurulması ve halkıyla barışması çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.

İl Başkanı ve Saadet Partililer, basın açıklamasının ardından Bangladeş Başkonsolosluğu önüne, üzerinde 'kınıyoruz' yazılı siyah çelenk bıraktı. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir