• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çocuklar su tasarrufunu tiyatroyla öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, çocuklarda su tasarruf bilincini oluşturmak için okullarda ve şehrin muhtelif yerlerinde su tasarruf bilinci oluşturma çalışmaları kapsamında "Tasarruf Aile" konulu tiyatro oyunu sahneliyor.


Ramazan ayı boyunca 50 okulda ve şehrin muhtelif merkezlerinde sahne alacak olan "Tasarruf Aile" oyunu çerçevesinde; çocuklara tişört, bileklik ve hikâye kitabı hediye ediliyor. "Su Bilinci Oluşturma" programına katılan KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, suyun önemine işaret ederek su kıtlığı yaşayan ülkelerden örnekler verdi.


Elimizdeki hazinenin kıymetini bilelim
Su yokluğuna bir gün bile katlanılamayacağını kaydeden Uzbaş, "Suyun ne kadar önemli olduğunun farkında mıyız? Hiç bitmeyecekmiş gibi, bizden sonra bir hayat olmayacakmış gibi kullanmamalıyız. Bakın evlerimizde muslukları açtığımızda istediğimiz kadar su geliyor. Ama su kaynaklarımız sınırlı bunu unutmamalıyız. Mesela Afrika ülkelerinde insanlar bir bidon su için kilometrelerce yol gidiyorlar. Bizler elimizdeki imkânların kıymetini iyi bilmeliyiz" dedi.


Çocuklar eğlenirken öğreniyorlar
Geleceğin büyüklerinde su tasarruf bilincini oluşturmak amacıyla KOSKİ Genel Müdürlüğü olarak tiyatro ekibi oluşturulduğuna dikkat çeken Uzbaş, "Bu genç arkadaşlarımız, sizlere suyun ne kadar kıymetli olduğunu ve kaynaklarımızı nasıl korumamız gerektiğini anlatacaklar. Eğlenirken bir yandan da öğrenmiş olacaksınız. Hepimiz biliyoruz ki su olmadan yaşam olmaz. Burada öğrendiğiniz bilgileri evlerinizde ve çevrenizde uygulamayı unutmayın" diye konuştu.


Programa katılanlara hediyeler verildi
KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş'ın yaptığı konuşmanın ardından tiyatro oyununa geçildi. Damla kostümleri ve seslendirmelerle sahne alan tiyatrocular, çocuklara unutamayacakları keyifli bir oyun sahnelediler. Çocuklarla bilgi yarışmasının da yapıldığı program sonunda tişört, bileklik ve hikâye kitabı dağıtıldı. Programa öğrencilerin yanı sıra aileleri ve öğretmenler de katıldı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir