• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Libyalılar için gönüllü doktor aranıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH`dan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

2Yaralıları getirmek için gönüllü doktorlara ihtiyaç var. Anestezist, genel cerrah ve acil pratisyen hekimler, bu gemide gönüllü olarak görev alabilirler. Yaralıları Libya’dan tahliye etme çalışmasına katılmak isteyen doktorlar İHH’ya başvurabilirler.

Bingazi kentinde bulunan yaklaşık 50 yaralının tahliyesi için tüm resmi girişimler başlatıldı. Türkiye, Libya ve Mısır üçgeninde görüşmeler yapılıyor. Üç ülkedeki resmi kurumlar yaralıları tahliye çalışmasına destek veriyor.

Yaralıların durumu ağır olduğu için doktorlar nezaretinde tahliye edilmeleri gerekiyor. Bu noktada gönüllü doktorların desteğine ihtiyaç var."

İHH Başkan Vekili Yaşar Kutluay, “Libya’daki yaralılar günlerdir tedavi olmayı bekliyorlar. Ülkedeki mevcut hastanelerde ağır vakalara müdahale edilemiyor. İlaç ve tıbbi malzemelerde sıkıntı yaşanıyor. Bu insanların kurtarılması için biran önce tedavi edilmeleri gerekiyor. Bütün yaralıların ameliyat edilmeleri gerekiyor. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kesik olan yaralıların ortopedik malzemelere ihtiyaçları var. Yaralıları tahliye etmek için gönüllü çalışacak doktorlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir