• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fransa`da `Müslüman eteği` ayrımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da Müslümanlarla ilgili tartışmalara her gün bir yenisi ekleniyor. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`nin Fransa`da İslam`ı tartışmaya açma fikrinden sonra şiddetlenen tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Paris`in Seine-Saint-Denis bölgesinde 4 Müslüman kız çocuğu, giydikleri elbisenin uzunluğundan dolayı okul yönetimi tarafından `okuldaki gelecekleri` konusunda uyarı aldı.

Nicolas Sarkozy`nin 2012 yılındaki seçimlerden önce tartışmaya açmaya çalıştığı Fransa`da İslam konusunun yanı sıra ülkede İslamofobya`nın yükselmesi de endişeye neden oluyor. Son olarak Paris`in kuzeyindeki Seine-Saint-Denis bölgesinde bulunan bir lisede dört Müslüman kız, etek boylarının uzunluğu dini çağrıştırdığı ve bunun da laiklik ilkesini aykırı olduğu gerekçesiyle okul yönetimi tarafından uyarıldı.

Okul yönetimin giydikleri eteğin "gösterişli dini işaretler" kapsamına girdiği ve İslam`ı çağrıştırdığını kendilerine ilettiğini söyleyen genç kızlar, okula girmeden başörtülerini çıkardıklarını giydikleri elbisenin dini değil kendi geleneklerini yansıttığını söyledi. Kız çocuklarına yönelik yapılan bu uygulama büyük tepki çekerken okul arkadaşlarından ve Fransa`da bulunan çeşitli Müslüman derneklerden kız çocuklarına destek geldi.

Fransa`daki okullarda herhangi bir okul kıyafeti zorunluluğu bulunmuyor. Başörtüsünün orta öğretim kurumlarında yasak olduğu Fransa`da üniversitelerde ise başörtüsüyle eğitime devam edilebiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir