• DOLAR 32.488
  • EURO 34.735
  • ALTIN 2397.856
  • ...
Batman'da bazı berberler depremzede vatandaşları ücretsiz tıraş etme kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkede yaşanan 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremde binlerce depremzedenin Batman'a geldiğini ifade eden berberler, bir nebze de olsa depremzedelere destek olmak istediklerini belirttiler.

Batman'a gelen depremzedelerin kesinlikle çekinmeden yanlarına gelip tıraş olmaları çağrısında bulunan berber Faruk Güneş, Bu uygulamaya birçok berberin katıldığını söyledi.

Depremzedelerin ücretsiz tıraş etme kararını takdir ettiklerini belirten vatandaşlar ise, bu uygulamanın diğer esnaflara örnek olması gerektiği çağrısında bulundu.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın çağrısıyla böyle bir uygulamaya gönüllü olarak geçtiklerini söyleyen Güneş, "Depremin yaşandığı ilk günden beri elimizden gelen her şeyi yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın yaptığı çağrı üzerine biz berberlerin de yerelde depremzedelere bir katkımızın olması için ücretsiz tıraş etme kararı aldık. Şehrimize gelen depremzede kardeşlerimizin kesinlikle utanmadan yanımıza gelip tıraş olmalarını istiyoruz. Çünkü biz abe kardeş gibiyiz.  Bu uygulamaya birçok berber arkadaşımız da katıldı ve diğer meslektaşlarımızın da uygulamasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Berber kardeşimizi tebrik ediyorum"

Uygulamanın diğer esnaflara da örnek olması gerektiğini belirten Engin Düzenli, "Batman halkının depremzede kardeşlerimize yardımlaşması çok güzel bir duygudur. Berber arkadaşımızın da yaptığı insanlara örnek olması lazım, arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Herkesin bunu uygulamasını istiyoruz. Depremin ilk anından beri üzüntüyü onlarla yaşadık. Hepimiz oradaymışız gibi televizyonlara kilitlendik ve dualarımızla onlarlaydık. İnşallah diğer esnaflarda böyle bir uygulamaya geçerler." dedi.

"Uygulama güzel ve takdire şayandır"

Komşusunun depremzedelere uyguladığı ücretsiz tıraş kararını takdir eden esnaf Renas Hamdin, "Depremde mağdur olup Batman'a gelen vatandaşları ücretsiz tıraş ediyor. Berber esnafımızın yaptığı uygulama güzel ve takdire şayandır. Komşumun çok güzel bir uygulamaya geçtiğini gördüm. Allah ondan razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir