• DOLAR 34.251
  • EURO 37.244
  • ALTIN 2985.751
  • ...
HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş: Su sorunu acilen çözülmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yıkımların olduğu Adıyaman'da su sorunu 12'nci günde de devam ediyor.

Depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da yaşanan sarsıntılar nedeniyle yıkılan binaların yanı sıra şehirin alt yapısı da ciddi hasar gördü.  

Şu anda en önemli ve acilen çözülmesi gereken sorunlardan bir olan su sorununun ivedilikle çöülmesi gerektiğini vurgulayan HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mustafa Yetiş, yaşanan su sonunundan dolayı halkın patlama noktasına geldiğine dikkat çekti.

Yetiş, "Yaralar yavaşta olsa sarılmaya başlanıyor fakat bazı acil ihritaçlar var. Bunların çok hızlı bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Bu ihtiyaçların başında su sorunu var. Elbette büyük bir müsibetten geçtik, büyük bir enkaz altındayız bu kabul edilebilir fakat çözüm noktasında hızlı işleyen bir mekenizma yok kurumlarımızda. İlk günden beri su sonuru vatandaşlarımızı rahatsız etmeye başladı. Hem içme hem banyo hem de ihtiyaçları giderme konusunda. Bununla ilgili birkaç gün önce belediye başkanımızla görüşmüştük, en azından var olan camilere veya uygun olan yerlere su depolarının konulmasını istemiştik fakat bu konuda da çok geç kalındığını görüyoruz. Bu konuda halkta ciddi bir sıkıntı var, halk su sorunundan dolayı adeta bir patlama noktasına gelmiş, bunun bir an evvel giderilmesi gerekiyor." dedi.   

Var olan lababoların su sorunundan dolayı berbat vaziyette olduğunu söyleyen Yetiş, "Bunların bir an evvel temizlenmesi gerekiyor. Biz bunu belediye başkanımıza ve diğer yetkililere de illettik, kısmen gidemeye çalıştılar. Fakat bizim talebimiz çok hızlı bir şekilde ivedilikle giderilmesi yönündedir. Şu an belediyemiz de enkaz altında. Belediyemizin birçok işçisi vefat etmiş, belki bu konuda Adıyaman Belediyesinin çok fazla yapabileceği söz konusu değil ama diğer belediyelerden yardım talep edilmiş bu konuda bir kordinesizlik ya da yavaş hareket etme var." ifadellerini kullandı.  

"Önümüzde şöyle bir tehlike var. Su olmadığından ve çöplerden dolayı illerki günlerde ciddi salgın hastalıklar olacaktır." diyen Yetiş, "Salgın hastalıklarla karşılaşabileceğimiz durumlar olacaktır. Bu sorunlar başlamadan çok hızlı ve ivedilikle yetkililerimizin harekete geçip su ile ilgili sıkınıtıyı gidermeleri gerekiyor. Evet, su şebekesinde sorun olabilir, borularda patlak olabilir, şehrin her tarafınna su verilmeyebilir. Ama acil bir şekilde su depolarını lavabolara yakın kurulup, günübirlik su ihtiyacının o şekilde karşılanması gerekiyor." şeklinde konuştu.  (İLKHA) 

 

  

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir