• DOLAR 32.224
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2472.222
  • ...
Depremde 50 yakınını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde binlerce kişi can verdi ve binlercesi yaralı kurtuldu.

11 il etkileyen depremler, Adıyaman’da da büyük yıkıma yol açtı.

Yurtta kalıyorlar
Şehirde sağ kurtulan 34 kişi, Bitlis Valiliği’nin koordinesinde il merkezindeki Beşminare Kız Yurdu’na yerleştirildi.

Yurtta sağlık, rehberlik ve psikolojik danışmanlık desteği verilen depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor, çocukların da eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanarak depremin psikolojisinden uzaklaşmaları sağlanıyor.

Adıyaman'dan 13 kişilik ailesiyle Bitlis'e gelen Fadime Gümüş, depremin büyük yıkıma yol açtığını, evlerinin ve kentteki binaların büyük bölümünün hasar gördüğünü söyledi.

50 yakınını kaybetti
Deprem sonrasında can havliyle dışarı çıktıklarını dile getiren Gümüş, "Çektiğimizi Allah kimseye çektirmesin. Böyle bir deprem görmedik. Kız kardeşim 4 çocuğuyla hayatını kaybetti. Teyzemin torunu enkaz altında. Tanıdıklarımızdan yaklaşık 50 kişi vefat etti. Enkaz altında yakınlarımız var." dedi.

"Beşik gibi sallanan evimiz çok hasar gördü"
Deprem gecesi saat 03.00'e kadar namaz kıldığını anlatan Gümüş, şöyle konuştu:

Sonrasında demirlerden sesler geliyordu, vitrinler düştü. 5-6 kez kalkmaya çalıştım ancak her seferinde düştüm. Kızlarım ve torunum, 'anneannem yok' diyordu. Ben de yüksek sesle dua ediyordum. O anı hiç unutmam. Beşik gibi sallanan evimiz çok hasar gördü. Evimize giremedik. O anı anlatamıyorum, Allah kimseye yaşatmasın.

"Ayağımızda çorap ve giysilerimiz yok"
Kentte yağmurun etkili olduğunu, yol kenarında tekerlek yakarak ısınmaya çalıştıklarını anlatan Gümüş, "Ayağımızda çorap ve giysilerimiz yok. Duvarlarımız devrildi. Burası evimiz gibi, her türlü ihtiyacımız karşılanıyor. Personel bize iyi bakıyor, yakından ilgileniyor. Bizi güzel karşıladılar. Herkes bizimle ağladı. Rabbim bize gösterdi, kimseye göstermesin. Düşmanımıza dahi yaşatmasın." diye konuştu.

Kaynak: Enson Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir