• DOLAR 32.202
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2521.479
  • ...
Deprem bölgesinde gecenin ayazında depremzedeler dışarıya kurulan sobalarla ısınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü önce saat 4.17'de 7,7; daha sonra Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Paylaşılan verilere göre şuana kadar can kaybı 35 bin 418'e yükselirken, yaralı sayısı ise 105 bin 505 oldu.

Yaşanan depremden en çok hasar alan illerden olan Hatay'da hala enkazlar da arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Bir yandan kentin çeşitli bölgelerinde kurulan çadır kentlerde insanlar yaşam mücadelesi veriyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Millet Park'ın da kurulan çadırlarda yaşayan depremzedeler gecenin ayazında dışarıya kurdukları sobaların önünde, soba bulamayanlar ise kendi araçlarında ısınmaya çalışıyor.

Çadır verilen aileler kadar daha çadırın ulaştırılmadığı çok sayıda aile mevcut.

Depremzedelerden Mustafa Yörük, ihmal edildiklerinden şikâyet ederek, "Ben devletime kızmıyorum ama belediye nerede, yok! Belediyemiz gelsin şurayı bir görsün. Herkes burada mağdur durumda. Herkes expo alanda görüntü verme peşinde. Gelsin birde burada görsünler insanların halini. Burada günde bir defa çöp alınıyor, su deposu günde bir defa dolduruluyor." dedi.

Bazı vatandaşlar yürütülen yardım organizasyonlarında hala koordinenin tam sağlanamadığını, düzenli yardımların ulaştırıldığı yerler kadar ulaştırılmayan çok sayıda yerin olduğunu belirtti.

Gecenin soğuk geçtiğini, kendi çabaları ile çadırları kurduklarını belirten Hatice Çelenk, "Tek bir kelime söyleyeceği, kurt kışı geçirirmiş ama 7 ayazı unutmazmış. Bizde o kadar soğuklarda kendi çabamızla diyorum, üstünü vurguluyorum. Kendi çabamızla, çadırımızı kurmaya çalışıyoruz. Arabalarda uyuyoruz, ayaklarımız büjüş büjüş kaldı.  Ben depremde düştüm, sol kalçam hasarlı. Kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, Allah razı olsun ki o kadar güzel gönüllüler geldi ki. Hayat devam edecek, her şey güzel olacak inşallah." ifadelerini kullandı.

Depremzedelerden Memik Marangoz ise şunları söyledi:

"Günümüz Millet Parkındaki çadırımızda geçiyor, ne yapacağımızı, ne diyeceğimi bilmiyorum. Şoktayız halen, kötü günler geçirdik. Yine buna şükür, ailem yanımda, ev eşya umurumda değil." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir