• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt'te üretilen uyku tulumları ve oyuncaklar deprem bölgelerine gönderiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tınaztepe Mahallesinde bulunan Aile Destek Merkezinin açtığı kurslarda eğitim gören Siirtli kadınlar, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerde yaşayan çocuklar için oyuncak ve uyku tulumu dikmeye başladı.

"Depremzede çocuklar için dualar eşliğinde uyku tulumu ve oyuncaklar üretiliyor"

Oyuncak atölyesinde deprem bölgesindeki çocuklara oyuncak ve uyku tulumu ürettiklerini ifade eden Aile Destek Merkezi koordinatörü Nurten Temiz, şu bilgileri paylaştı:

"Deprem faciası sonrasında bizler oldukça etkilendik. Yaşanan şoku atlattıktan sonra öğretmen ve kursiyer öğrencilerimizle okulların kapalı olması nedeniyle ne yapabiliriz diye bir istişare yatık ve daha önceden kurmuş olduğumuz oyuncak atölyesinde çocuklarımıza oyuncak ve uyku tulumu üretmeye başladık. Öğretmen ve öğrencilerimiz çocuklarıyla birlikte dualar eşliğinde hem uyku tulumu hem de oyuncaklar üretiyor. Göçük atından çıkan çocukların bir nebze olsun acılarını unutmaları ve dualarımızın onlarla olduğunu bilmelerini istiyoruz. Rabbim ülkemize bir daha böylesi afetler yaşatmasın."  

"Depremzedelere yemek giyim gerekir oyuncak ne alaka diye düşündüm ama çocuklar oyuncak istiyormuş"

Deprem olduktan hemen sonra kurstaki çalışmalara ara verdiklerini ifade eden 5 çocuk annesi Şükran Sezgin,"Eğitmenlerimiz bizlere 'depremzede çocuklar için gönüllü oyuncak yapımı olacak' dediler. Bu ilk önce bana mantıksız geldi. 'Depremzedelere sıcak yemek, giyim gerekir, oyuncak ne alaka?' diye düşündüm ama daha medyada çıkan görüntülerde çocukların oyuncak istediğini görünce,  'Çocuklar oyuncak istiyormuş' çocuklarımla koşa koşa geldik. Elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yerlerine ulaşır, mutlu olurlar. Çok üzüldük, etkilendik. Uyku yok, kelimeler anlamsız." şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaştı.

"İkiz kızlarımı alıp hemen yardıma koştum"

Depremzedelere destek için ikiz kızlarını alıp hemen yardıma geldiğini ifade eden 2 çocuk annesi Rojda Asan, “Buradaki kuaförlük aşçılık kursuna geliyordum. Sonra deprem olunca evlerimizdeydik ama hocalarımız çağırdı. Destek için, ben de ikiz kızlarımı alıp hemen yardıma geldim. Onları bir nebze mutlu edebilirsek ne mutlu bize. Biz sadece bir sarsıntıyla çok fazla korktuk ama onlar, göçük altında kaldılar, belki de hala göçüğün altında olan insanlar var. O yüzden elimizden ne gelirse onu yapacağız.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir