• DOLAR 32.245
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2441.517
  • ...
Batmanlı Muhammed Tarık, bayram harçlığını depremzedelere bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayramdan beri biriktirdiği harçlığını afet bölgesinde etkilenen depremzedelere bağışlayan minik Muhammed Tarık, babasıyla beraber Batman Umut Kervanına gelerek kumbarasını teslim etti.

7'den 70'e bütün halkın Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremin yaralarını sarmak için seferber olup yardım etmeye devam ediyor.

İlk günden beri Umut Kervan'ına gelen yardımları depremzedelere ulaştırdıklarını ifade eden Batman Umut Kervanı Gönüllüsü Rıdvan Üzümcü, yardımların devam ermesi için bağışların devam etmesi çağrısında bulundu.

"Harçlıklarımı, depremzede kardeşlerime bağışladım"

Biriktirdiği kumbarasını depremzede kardeşlerine ulaştırmak üzere bağışlayan Muhammed Tarık Keskin (9),  "Kumbaramı depremzedeler için buraya getirdim. Geçen bayramdan beri kumbarama attığım paraları kendime bir şeyler almak için biriktirmiştim. Depremden dolayı enkazların altında kalmış, evleri yıkılmış kardeşlerimizin olduğunu gördüğüm için kumbaramda biriktirdiklerimi Umut Kervanına getirdim. Allah, depremden etkilenenlere yardım etsin." ifadelerini kullandı.

"Allah'ın rızasını kazanmamız için yardım elimizi uzatmamız lazım"

Çocuğuyla beraber Umut Kervanına gelen baba Ahmet Keskin, Allah'ın rızasını kazanmak için bu musibetin herkes için bir fırsat olduğunu ifade etti:

Keskin, "Çocuğumla beraber Batman Umut Kervan'ına geldik. Çocuğumun kumbarasında biriktirdiği paraları depremzedelere ulaştırmak üzere Umut Kervan'ına bağışladık. Bugün yardımlaşma günüdür. Kardeşlerimiz enkazların altında ve evleri yıkıldığı için perişan halde olduklarından şu an bize muhtaçtırlar. Bizlerin de Allah'ın rızasını kazanmamız için yardım elimizi uzatmamız lazım. Bu yardım da bizler için bir fırsattır." dedi.

"Bize gelen yardımları depremzedelere ulaştırmaya devam ediyoruz"

Depremin yaşandığı ilk günden beri Umut Kervanı ekibi olarak sahada olduklarını ve yardımlarda bulunduklarını ifade eden Batman Umut Kervanı Gönüllüsü Rıdvan Üzümcü ise şunları söyledi:

"Depremin ilk gününden şu ana kadar hayırseverler tarafından bizlere ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor. Bunların yanında bazı kardeşlerimiz de kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını deprem bölgelerine ulaştırmak üzere bize teslim ettiler. Bugün de bir kardeşimiz geçen bayramdan beri topladığı harçlığını bize getirip teslim etti. Allah kendisinden ve ailesinden razı olsun. Yardımlar için hayırseverlerden desteklerinin devamını bekliyoruz."(İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir