• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Savcıdan Nasıl Öldürüldüler Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Savcılık yetkilileri, çatışma bölgesindeki yangına PKK`lıların kullandığı ve parça tesirinden çok yakma gücü yüksek ve fazla alev çıkaran olan Rus yapımı bombaların neden olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

SAVCI OLAY YERİNDE

Saldırının yaşandığı bölgede bugün alınan güvenlik önlemlerinin ardından Silvan Cumhuriyet Savcısı Bedir Koca, çatışma bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Savcı Koca`nın saldırının nasıl gerçekleştiği, yangının çıkış nedeni başta olmak üzere incelemelerde bulunduğu belirtildi.

ALEV ÇIKARAN RUS BOMBASI KULLANDILAR

13 asker üzerinde yapılan otopsilerde askerlerin bazılarının kurşunla, bazılarının da yanarak hayatını kaybettiği belirlendi. Savcılık yetkilileri, çatışma bölgesindeki yangına PKK`lıların kullandığı ve parça tesirinden çok yakma gücü yüksek ve fazla alev çıkaran olan Rus yapımı bombaların neden olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Bölgede ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek için Silvan, Kulp ve Hazro`dan gelen Orman İşletme Müdürlükleri ekipleri araçlarla çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak,DiyarbakırAsker Hastanesi`nde tedavileri süren 4 yaralıyı dün gece ziyaret ettiğini ve durumlarının iyi olduğunu söyledi. Vali Toprak, dün çatışmanın yaşandığı kırsalda terörle mücadele kapsamında operasyonların sürdüğünü de belirterek, "9 Temmuz`da kaçırılan 2`si asker 3 kişinin kurtarılması için söz konusu bölgede takip yapılıyordu.

DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir