• DOLAR 32.423
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2387.37
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan depremde zarar gören Diyarbakır'ın köylerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremlerinin ardından 9 Şubat tarihinde Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Kaledibi Köyü ve mezralarında harekete geçen fay hattı, 4,5 büyüklüğünde bir depreme sebep olmuş ve ardından birçok artçıya da neden olmuştu.

Yaşanan bu depremler birçok köyde bazı ev ve ahırların yıkılmasına sebep olurken herhangi bir can kaybının olmaması sevindirmişti.

Depremin meydana getirdiği tahribattan dolayı evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşların bir kısmı köylerini boşaltırken, bir kısmı da evlerinin önünde kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Hani’ye bağlı Uysal köyüne depremden dolayı dağlardan kayalar yuvarlanarak düştü. Tedirgin olan köy halkı, çareyi Hani merkezde bulunan okullara sığınmakta buldu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyet, Uysal köyünden tahliye olanların sığındığı Hani ilçesindeki okulları ziyaret ederek, burada vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunup sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ardından kaya düşmeleri sonucu boşaltılan Uysal köyü’ne de giden Yılmaz, burada incelemelerde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Uysal köyü’nden sonra depremler sonucu yıkımların olduğu Topçular, Taşburnu, Güzelce, Diktaş, Sıraevler ve fay hattının geçtiği Kaledibi köy ve mezralarını ziyaret etti.

Buralarda depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yılmaz; yıkılan, hasar gören ve fay hattının içinden geçtiği evlerde incelemelerde bulunarak mağdur vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir