• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Ankara'dan deprem bölgesine yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Pazarcık olan 7,7 ve Elbistan olan 7,6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye ve Suriye'de büyük yıkımlara neden oldu.

Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli Derneği, Yetimler Vakfı ile IHO EBRAR'dan oluşan hayır kurumları, depremzedelerin ilk günden beri sıcak aş ihtiyaçlarını mobil aş araçlarıyla karşılıyorlar.

Hayır kurumları adına Umut Kervanı Ankara Temsilcisi Furkan Karahan, Ankara'dan gönderilen mobil aş araçları ile ihtiyaç olan yerlerde depremzedeler için sıcak yemek dağıtıldığını aktararak, , "Depremin ilk saatlerinden itibaren Umut Kervanı Ankara temsilciliği olarak genel merkezimiz ile irtibata geçtik. Merkezin koordinasyonuyla mobil aş araçları oluşturduk. Oluşturduğumuz mobil aş araçlarına yeteri miktarda gıda koyduk. Bu gıdalarla beraber hemen Kahramanmaraş başta olmak üzere diğer illere de araçlarımızı gönderdik. Toplamda 3 adet mobil aş araçlarımız yola çıktı. Umut Kervanı olarak Ankara'dan gönüllüler oluşturduk. Ekiplerimiz haftalık dönüşümlü olarak deprem bölgesinde kalacak. Ekiplerimiz kardeşlerimizin sıcak aş ihtiyaçlarını gideriyorlar." dedi.

Ankara'dan gönüllü vatandaşları haftalık dönüşümlü olarak depremzedelerin yardımına gönderdiklerini aktaran Karahan, "Gönüllü olarak deprem bölgesine gidip yardımlara destek olacak arkadaşlardan liste oluşturduk. Elhamdülillah vatandaşlarımız bu konuya çok duyarlılar. Yardım eri olmak için oluşturduğumuz isim listesini değişimli olarak deprem bölgesine göndereceğiz. Allah bizi bu tür afet ve belalardan muhafaza etsin. Rabbim depremzede kardeşlerimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı. 

Son olarak Karahan, "Ankara ve çevre illere gelen depremzedelere Umut Kervanı Ankara Temsilciliği olarak eksiklik ve ihtiyaçlarını gidermek için gıda kolilerini hazırlıyoruz. Gıda kolileri dışında giyim, hijyen ve ev eşyaları ihtiyaçlarını gidermek için ellimizden gelen gayreti göstereceğiz." şeklinde belirtti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir