• DOLAR 32.367
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2400.659
  • ...
Bingöl Umut Kervanı depremzedelere umut oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ilan eden Umut Kervanı Vakfı, başlattığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Bingöl Umut Kervanı depremzedeler için yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki birçok ili etkileyen ve yaklaşık 10 ilde yıkımlara neden olan deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Murat Yıldırım, depremin olduğu ilk andan 11 Şubat 2023 tarihine kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

"Adıyaman ve Malatya'daki depremzedelere ulaşıldı"

Deprem sonrası Umut Kervanı Vakfının acil yardım çağrısına hemen destek olduklarını belirten Yıldırım, "Bingöl Umut Kervanı olarak depremin hemen ardından, Malatya ve Adıyaman İllerimizde bulunan Umut Kervanı Vakfına bağlı İnsani Yardım Derneklerimiz aracılığı ile yardımlar ulaştırılarak dağıtılmıştır. Umut Kervanı Vakfının çağrısı üzerine olarak acil yardım çağrısına hemen destek olduk. Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim-Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak depremzede vatandaşlarımıza 'umut olmaya' devam ediyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ile deprem bölgelerine; battaniye, çocuk bezi, bot ve mont, elektrikli soba, gıda, bakliyat, çorap ve eldiven, peçete, ekmek, simit, su, tüp ve halı gönderdik. Ayrıca ilimize gelen depremzedelere eşya ve barınma hakkında bilgi verilerek, gıda ve eşya yardımında bulunduk. 15 kişilik bir ekibimiz Malatya'da bulunan depremzedelere tavuk döner ve sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor." dedi.

"Yardımların doğru dağıtılması çok önemli"

20 araç ve 100 kişilik üye ve gönüllü yardım personelleri ile Malatya ve Adıyaman İllerine acil yardım götürüldüğünü kaydeden Yıldırım, "Bingöl Umut Kervanı olarak 20 araç ve 100 kişilik üye ve gönüllü yardım personellerimiz ile Malatya ve Adıyaman illerinde bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Derneklerimiz aracılığıyla bölgeye gönderilen yardımlar, il merkezleri, ilçe merkezleri ile köylerde koordineli bir şekilde dağıtımlar gerçekleştirilmiştir. Şu anda en önemli işlerden biri gönderilen yardımların afetzedelere doğru bir şekilde ulaştırılması ve ihtiyaçlarının giderilmesidir. Bu konuda Malatya ve Adıyaman illerimizdeki vakfımıza gerekli personel takviyesi yapılmıştır. Bir kardeşimiz Umreye gitmek için biriktirmiş olduğu parasını depremzede kardeşlerimize bağışladı. Ayrıca küçük kardeşlerimiz kumbaralarını getirip depremzedelere ulaştırılmak üzere derneğimize teslim ettiler. Derneğimizin yardım ettiği aileler derneğe gelerek depremzedelere bağışta bulundular. Depremzede kardeşlerimize karşı Bingöllü vatandaşlarımız duyarsız kalmadı. Hayır sahiplerine çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun." diye konuştu.

"Yardımlar programlı ve düzenli yapılmalı"

Hayırseverlerin desteklerini sürdürmelerini isteyen Yıldırım, "Depremzedelerin ihtiyaçları bugünle sınırlı kalmayıp önümüzdeki süreçlerde göz önüne alınarak yardımları kontrollü, programlı ve bilinçli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bundan ötürü yapacağımız yardımları alandan gelen doğru bilgiler ışığında ihtiyaca binaen yardım kuruluşları üzerinden yapmaya çalışalım. Özellikle bunu gerçekleştirmek için nakdi yardımlara ağırlık verip gerekli yardımları acil olarak karşılamalıyız. Deprem bölgelerine ulaştırmak üzere yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz ayni yardımlarını Bingöl Umut Kervanına ulaştırabilirler. Nakdi yardımlarını ise aşağıda verilen Umut Kervanı Vakfının hesaplarına yatırabilirler. Desteklerinizle, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını saralım. Kış soğuklarına karşı yapacağımız yardımlara ihtiyaçları var. Destek olup ihtiyaç sahiplerini zorlu kış şartlarından birlikte koruyalım. Acil çağrımıza destek veren hayırseverlerden Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bize ulaşın:

Yıldırım, Umut Kervanı Vakfı’nın deprem bölgeleri için yapılacak yardımlara destek olmak isteyenler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “

UMUT KERVANI İNSANİ YARDIM VAKFI VAKIF KATILIM

HESAP NO: 692065-1

IBAN: TR500021000000069206500001

ZİRAAT BANKASI

HESAP NO: 914-65376425-5001

IBAN: TR660001000914653764255001

KUVEYT TÜRK

HESAP NO: 94473769-1

IBAN:TR920020500009447376900001

PTT

HESAP NO: 13641556

Bağışı yaparken; açıklama kısmına ne için olduğunu ve telefon numaranızı da yazmayı unutmayın lütfen.

Bingöl Umut kervanı Derneği İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir