• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
 Meksika`nın en büyük uyuşturucu baronu yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meksika`nın en büyük uyuşturucu çetesi Los Zetas`ın lideri `Z-40′ lakaplı Miguel Angel Trevino (40) yakalandı.

`Z-40′ın, Meksika`nın kuzeyindeki Nuevo Laredo kenti yakınlarında, ABD sınırı civarında Meksikalı askerler tarafından yakalandığı açıklandı. Trevino`nun bir kamyonetle toprak yolda kaçmaya çalıştığı ve yanında 2 milyon dolar taşıdığı bildirildi. Trevino`nun kamyonetinin önünün askeri helikopterler tarafından kesildiği, operasyonun Hollywood filmlerini aratmadığı öğrenildi.

Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, selefi Felipe Calderon`dan Aralık 2012′de görevi devraldıktan sonra uyuşturucu çetelerinin sebep olduğu kanlı çatışmaları durdurma ve ülkeyi huzura kavuşturma sözü vermişti. Los Zetas`ın isminin bulaştığı çok sayıda katliam gerçekleşti. 2010 yılında Meksika`nın kuzeyinde çok sayıda göçmen, çete üyeleri tarafından öldürüldü. Geçen yıl da Monterey kenti yakınlarında 49 başsız ceset bulundu.

`Z-40′, iki erkek kardeşiyle beraber 28 büyük Meksika şehri ile 4 ABD eyaletinde de birçok suça karıştı. Amerikan hükümeti, Trevino`nun yakalanmasını sağlayanlara 5 milyon dolar ödül verileceğini duyurmuştu.

Meksika`da uyuşturucu çetelerinin sebep olduğu kanlı olaylarda 2007`den bu yana 70 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir