• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Hak ve Özgürlükler Platformu`ndan Tesettür Broşürü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Hak ve Özgürlükler Platformu "Tesettür Seferberliği" kapsamında vatandaşların kızlarını başörtüyle okula göndermeleri önünde bir engel olmadığını ve haklarını konu alan "Tesettür ve Örtülü Okumak Hakkımız" adlı broşür hazırlayarak, Cuma namazında Batman`daki bütün camilerde vatandaşlara dağıttı. Vatandaşların broşürlere oldukla ilgi gösterdiği gözlendi.

 

Hazırlanan broşürlerin tam metni:

Ey Duyarlı Müslüman!
Senin kızına ilköğretimde başörtülü okuduğu için senin zihnine yerleştirilen yasak dışında başka bir yasak yoktur. Zihnindeki bu yasağı kır. Bu saatten sonra Allah`ın katında "zorlandım, zoraki yaptırdılar" savunmasını yapamazsın. Çünkü başörtüsüyle okumak isteyen kızının başörtüsünü açtırmaya zorlayabilecek bir yasak yoktur.

 

Yine eğitim ve öğretim yılının başından itibaren örtülü okumak isteyen kızının yanında okula git. Kızına güven ver ve onun yanında olduğunu hissettir. Okul yönetiminin diretmesi durumunda yasal prosedürü hatırlat. Keyfi davrandıklarında sivil toplum kuruluşlarını çağır. Hiçbir mevzuatta okula almama gibi bir yaptırım yoktur. İlköğretimde İslama uygun giyinmeyen çocuk daha sonra edineceği alışkanlıkla uygunsuz giyimi normal karşılamaya başlayacaktır. Çocuğunuza baskı yapmayın ama örtünmeye başlamışsa sonuna kadar onunla olun.

 

İlköğretimde eğitim zorunlu olup veli, çocuğunu hangi elbise ile gönderirse göndersin okul yönetimi öğrenciyi almamazlık yetkisine sahip değildir. İlköğretimde 5. Sınıfa kadar disiplin cezası yoktur.

 

Mevcut yasakçı sistemin, ilköğretimdeki çocuklarımızın Meryemi iffet ve İslam şiarıyla okumasını engellemek için sadece kafalarda oluşturduğu yasak dışında bir yasak yoktur. Bu kafalarda oluşturulan yasak da artık kırılmaya başlamıştır. Hz. Meryem`in eğitim almasını engellemek isteyen hahamlar nasıl Hz. Meryem`in eğitim almasını engellemekte başarısız olmuşlarsa ve engelleyecek bir kural, kitaptan bir yasa bulamamışlarsa günümüzdeki takipçileri de aynı başarısızlığa mahkûmdurlar.

 

"Kızlarınızı okutmak istiyorsanız Allah`ın emrini çiğneyeceksiniz!" diyen yasakçı zihniyetin insafına ve merhametine çocuklarımızı terk edemeyiz. Olmayan yasak, Ecenur kızımızın simgeleşen direnişi ve sonrasında yüzlerce kızımızın direnişiyle kafalardan da silinmeye başlamıştır. Yasakçı sistemi sahiplenenlerin tüm çırpınmalarına rağmen yasağın sadece zihinlerde olduğu ortaya çıkmıştır.

 

İlköğretim 1. 2. 3. 4. ve 5. Sınıflara Uygulanabilecek Yaptırımlar ve Sizin Haklarınız

• İlköğretim 1. 2. 3. 4. 5. sınıflara giden kız çocuklarına kılık kıyafete aykırı giyinmeden dolayı kanunen hiçbir ceza verilemez.

• Sınıftan çıkarma veya okula almama yapılamaz. Yapanlar suç işlemiş olur. (TCK, Madde:112)

• Okula almama, tehdit, hakaret, ikna odalarına alma, psikolojik baskı yapma, sınıf arkadaşlarının önünde "sen niye böyle geliyorsun?" gibi hiçbir uygulama yapılamaz. Yapanlar suç işlemiş olur.

• Velilerin, çocukları ile birlikte sınıfa girebilme ve ders takip haklarının olduğunu unutmayınız.

• Yaşanan tüm hukuksuzluklar ve fiili müdahaleler tutanak altına alınmalı ve hiç zaman kaybetmeden suç duyurusunda bulunulmalıdır.

• Kılık kıyafete aykırı okula gelen öğretmen de suç işlemiş olur.

• Okula alınmayan veya dersten çıkarılan çocuğunuzu, sizin okul ve derse alıp içeriye koyma hakkınız vardır. Engel olan okul personelleri suç işlemiş olurlar.

 

İlköğretim 6. 7. 8. Sınıflara Uygulanabilecek Yaptırımlar ve Sizin Haklarınız
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 109. Madde B fıkrası kınama yaptırımını gerektiren davranışlar başlığında 5. Bent kılık ve kıyafet kurallarına uymamaya kınama cezası öngörmektedir.

 

109. Madde C fıkrası 17. Bendinde kılık ve kıyafet yönetmeliğine uymamakta ısrar etmek, okul değiştirme yaptırımını gerektiren davranış olarak belirtilmektedir. Bu madde sadece başörtüsü için değil, okula siyah önlükle gitmeyenler, pantolonla okula gelen kız öğrenciler ve diğer kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı bir şekilde okula gelen tüm öğrenciler ve öğretmenler için de geçerlidir. Sadece başörtülülere uygulandığında ayrımcılık suçu işlenmiş olacaktır. Başörtüsüne başka bir yaptırımda yoktur.

* İlköğretim 6. 7. 8. sınıflara giden kız çocuklarına kılık kıyafet kurallarına aykırı giyinmeden dolayı; uyarı, kınama dışında okula almama veya atma gibi bir ceza verilemez.

* Uyarı ve kınama uygulansa bile okuma hakkına engel olunamaz.

* Ceza ise bir defaya mahsus verilebilir. Aynı ceza ikinci defa verilemez. (K. K. Yönetmelik, Madde: 111/e)

Adrese dayalı kayıt sistemi nedeni ile sürgün cezası artık verilemez. Böyle bir ceza artık geçersizdir.

Eğitim ve Öğretim Hakkını Engellemenin Cezası
TCK Madde 112: Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla;

a) Devletçe kurulan veya kamu mekânlarının verdiği izne dayalı olarak yürütülen her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerine,

b) Öğrencilerin toplu olarak oturdukları binalara veya bunların eklentilerine girilmesine veya orada kalınmasına, engel olunması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (Asliye Ceza)

İslami Duyarlılık Sahibi Değerli Veli;
Başörtüsünün İslamın emri olduğuna şüphe yoktur. Kızlarımızın ve kadınlarımızın Allah`ın emri gereği başörtülü olmasını ve bu şekilde toplum(kamu)sal faaliyete katılmasını, devlet ve devleti kaptırmamacasına sahiplenen zihniyet kabullenmemektedir. Bu zihniyet ya da yönetmenlik değişiklikleriyle sıhhate kavuşacak, düzelecek ve başörtülüleri birinci sınıf vatandaş kabul edecek bir zihniyet de değildir.

 

Bu zihniyet de ortada bir yasak olmasına rağmen sanki bir yasak varmış gibi toplumumuzu baskı altına almış ve insanların kafasında oluşturduğu bu yasakçı zihniyetle şimdiye kadar başörtülülerin şimdiye kadar toplum(kamu)sal faaliyetlere katılmasını engellemeye çalışmıştır.

 

Hukukta hürriyete getirilecek kısıtlamalar ve yasakların açık ve net ifadeyle belirtilmesi zorunludur. Yorum yoluyla yasak oluşturulamaz. Başörtüsü ister inanç hürriyeti, ister kişilik bütünlüğü hakkı olarak düşünülsün sonuçta insani hak ve hürriyet kapsamındadır. Bu hak ve hürriyeti kısıtlamak veya yasaklamak hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi direk yasak olduğunu belirtir hiçbir yasa ve yönetmelik de yoktur.

 

Hak ve Hürriyetler; olağanüstü durumlarda kanunla kalıcı olarak değil ancak geçici olarak sınırlanabilir.

 

Şu an Kenan Evren`in anti demokratik döneminde çıkarılan (1981 tarihli kılık kıyafet yönetmeliği) yönetmelik üzerinden hürriyetleri kısıtlama ile ilgili yorumlamalar yapılarak başörtüsü yasak gösterilmek istenmektedir.

 

İslam`ın toplumda kendisini hissetmesine tahammül edemeyen zihniyet, İslam`ın vicdanları ve akılları Ahiret muhasebesine yönelteceği korkusu taşımaktadır. Bu nedenle bulundukları alanlarda başörtüsünü İslami çağrışım yapmasından dolayı görmek istememektedirler. Tıpkı mezarlık kapısında ölümü hatırlatan ayeti görmek istemedikleri gibi…

 

Var olma amacı toplumdaki kargaşayı önlemek, insanların hak ve hukukunu almasını sağlamak ve toplum düzeninin bozulmasını engellemek olan devletler; ne yazık ki, bu amaçlar için değil de kendini yaşatmak ve kendisini elinde tutan kişilerin güç ve kudret kaynağı haline gelip asli var oluş sebeplerinden günümüzde uzaklaşmışlardır…

 

İnancın gereği olan tesettür, hayâ ve iffet timsali örtünme ve örtülü okuma hakkımızın bilinmesi için bu çalışmayı hazırlama gereği duyduk… Başarı Allah-u Teâlâ`dandır…

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24290.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24291.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24292.jpg

M.Salih Özcan, M.Sıddık Demir - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir