• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
`NATO Füze Kalkanı Dayatmasına Onay Vermeyin!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür-Der: “Küresel katil ABD’nin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Türkiye ziyareti yeni bir ihanet anlaşmasına, emperyal amaçlar taşıyan bir işbirliğine, kirli ve karanlık pazarlıklara konu olmamalı!”

 

5-16 Temmuz tarihlerinde Türkiye’ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ziyareti hakkında bir açıklama yapan Özgür-Der Gelen Başkanı Rıdvan Kaya, Cilinton’un NATO Füze Kalkanı için Türkiye’yi ikna etmeye çalışacağına dikkat çekerek hükümeti uyardı. Füze Kalkanının Ortadoğu ülkeleri ve Müslüman halkları hedef aldığının altını çizen Kaya, Türkiye hükümetinin emperyalist saldırganlık projesine hiçbir biçimde onay vermemesini ve işbirlikçilik geleneğine göre değil, Türkiye ve Ortadoğu halklarının taleplerine göre davranmasını istedi.

İşte Özgür-Der Genel Merkezi’nden yapılan açıklama:

TÜRKİYE FÜZE KALKANI DAYATMASINA ONAY VERMEMELİDİR!

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 15-16 Temmuz tarihlerinde Türkiye’ye geliyor. Resmi açıklamaya bakılırsa, Clinton’un Libya Temas Grubu toplantısına katılmak amacıyla Türkiye’ye geleceği söyleniyor. Bununla birlikte bu ziyaretin aynı zamanda NATO’nun Füze Kalkanı projesinin yeniden gündemleşmesine zemin kılınacağına dair kuşkular da kamuoyunda tedirginlik uyandırmakta. Geçtiğimiz yıl Portekiz’de yapılan NATO Zirvesinde mutabakata varılamayan bu projenin uzun bir aradan sonra yeniden telaffuz edilmeye başlanmasının hayra alamet bir durum olmadığı açıktır.

Anlaşılan o ki, hedefi açıkça Ortadoğu ülkeleri ve Müslüman halklar olan bu projeye ev sahipliği yapmayı kabul etmeyen Türkiye’yi ikna çabaları devam etmekte. Halen Irak ve Afganistan’ı işgal altında tutan, Pakistan’da ve Libya’da her gün sayısı belirsiz sivil insanları katleden Batılı güçler olası yeni saldırılarına yönelik olarak Türkiye’yi rampa olarak kullanma kararlılığından vazgeçmiş değiller. Füze Kalkanı projesine ev sahipliği yapmayı kabul etmesi, topraklarını ve hava sahasını emperyalistlerin kardeş halklara karşı saldırılarına açması için çeşitli vaatlerle ve korku senaryolarıyla Türkiye ikna edilmeye çalışılmakta.

Sorun Füze Kalkanı projesine kimin komuta edeceği sorunu değildir. ABD ve emperyalist ortaklarının sözlerinin, vaatlerinin de hiçbir geçerliliği yoktur. Türkiye hükümeti kararlı olmalı ve emperyalist saldırganlık projesine hiçbir biçimde onay vermemelidir. Müslüman halklara yönelik işgal, saldırı ya da tehdit içeren hiçbir projeye doğrudan ya da dolaylı biçimde katılmamalı, katkı sunmamalıdır.

Türkiye 80 yıllık işbirlikçilik geleneğinin ürettiği bağımlılık ve alışkanlıklara sahip bir ülke. Bu hattın bugüne kadar sadece zillet ve ihanet ürettiği biliniyor. Son dönemlerde AK Parti hükümetinin dış politikada görece bağımsız bir tutum takınmasının ve çeşitli dayatmalara direnmesinin sadece ülke içinde değil, tüm dünyanın mazlum hakları nezdinde itibar vesilesi olduğu da biliniyor. Hükümet bu doğrultuda hareket etmeli, işbirlikçilik geleneğine göre değil, Türkiye ve Ortadoğu halklarının taleplerine göre davranmalıdır. Küresel katil ABD’nin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Türkiye ziyareti yeni bir ihanet anlaşmasına, emperyal amaçlar taşıyan bir işbirliğine, kirli ve karanlık pazarlıklara konu olacağına dair söylemler, iddialar konusunda Hükümet ve Dışişleri Bakanlığı acilen bir açıklama yaparak kamuoyunda beliren kuşkuları dağıtmalıdır.

ÖZGÜR-DER

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir