• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
ABD Başkan Yardımcısı Cunta Yönetimi İle Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da hükümeti kurmakla görevlendirilen Hazım Biblavi, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ile görüştü.

Mısır Bakanlar Kurulu`ndan yapılan yazılı açıklamada, Biblavi`nin Burns`ü Bakanlar Kurulu ofisinde kabul ettiği, görüşmede, ABD`nin Kahire Büyükelçisi Anne Patterson`un da hazır bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Biblavi-Burns görüşmesinde, Mısır`daki son durum, geçiş sürecinde izlenecek yol haritası gibi konuların yanı sıra uluslararası ve bölgesel gelişmelerin de gündeme geldiği kaydedildi.

Öte yandan diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Burns görüşmede, ABD`nin Mısır`da halkın ihtiyaçlarına cevap veren sivil bir devlet kurulmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Biblavi`nin de Burns`e, yetkin bir hükümet kurmanın mevcut yönetimin öncelikleri arasında bulunduğunu, bakanların belirlenmesinin bunun bir göstergesi olduğunu söylediği ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns`ün geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Dış İlişkilerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Baradai gibi Mısırlı yetkililerle bir dizi görüşme yapması bekleniyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir