• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
Mısır`da `Son Uyarı Cuması`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Mısır için kritik cumalardan biri. `Son Uyarı Cuması` adı altında binlerce protestocu, geçen Cuma`dan bu yana Tahrir Meydanı`nda oturma eylemi yapan eylemcilere destek vermek üzere bugün Tahrir Meydanı`na akın ediyor.

Protestocular Başbakan Esam Şerif`in Tahrir Meydanı`nda kendilerine katılması için çağrıda bulunuyor. Göstericiler aynı zamanda devrik lider Hüsnü Mübarek`in açık bir duruşmaya tabi tutulmasını ve bunun için Şarm El Şeyh`teki Sinai Resort`tan Kahire yakınlarındaki Tora Hapishanesi`ne transfer edilmesini talep ediyor.

Tahrir Meydanı`ndaki gösteriler devam ederken Mısır`daki Mübarek yanlıları da Kuzey Kahire bölgesindeki Roxi meydanında `karşı protesto`ya hazırlanıyor. Protestoların düzenlendiği iki meydan arasında yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafenin oluşu çatışma riskini azaltıyor.

Geçen Cuma düzenlenen protestolara katılan Müslüman Kardeşler, bugünkü `son uyarı cuması`na katılmayacaklarını anons etti. Nitekim protestoların başladığı 25 Ocak tarihinden bu yana ortak hareket eden grupun gençleri karara uymayarak bugünkü protestoya katılacaklarını ilan etti.

Selefi gruplardan Arap Tevhid Partisi ile Barış ve Kalkınma Partisi de `ülkenin geleceğinin belirlendiği bu kritik dönemde meydanları boş bırakamayacaklarını` söyleyerek protestolarda yer alacaklarını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı açlık grevi yapan protestocuların aşırı sıcaklardan dolayı sağlık problemi yaşama riskine karşılık olağanüstü hal ilan etti.

Timetürk


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir